Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

4 Tiennäyttäjät: URANUURTAJANAISET, NAISJÄRJESTÖJEN ESITTELY, HAKEMISTO

"Uranuurtajanaisille, joilla on ollut voimaa ja rohkeutta murtaa muureja, omistetaan tässä historiasarjassa kokonaan oma osansa. Sen on kirjoittanut filosofian tohtori Leeni Tiirakari. Tiennäyttäjänaisten tulemista on seurattu 1800-luvulta nykyaikaan. Uranuurtajanainen on toiminut kuin lumiaura, jota muut naiset voivat seurata.

Tutustumme 1800-luvun uranuurtajiin, joiden tuli hakea erivapaus sukupuolestaan opiskellakseen yhtä pitkälle kuin isänsä ja veljensä tai tehdäkseen työtä, jota osasivat ja halusivat tehdä. Mutta alansa ensimmäisiä naisia löytyy 1900-luvulta ja 2000-luvun vaihteestakin. Monet ammatit ovat avautuneet naisille vasta toisen maailmansodan jälkeen. Merikapteenit, upseerit, rakennusmestarit, lentäjät, kansliapäälliköt, poliisit, kapellimestarit, maanmittarit, pääjohtajat, nuohoojat, papit, maalarit, palomiehet, maaherrat, tiemestarit, insinöörit — lukemattomat ammatit ovat olleet aikoinaan yksinomaan miesten hallussa. Miehisten ammattien ensimmäiset naisopiskelijat eivät ole päässeet helpolla, mutta ahkeruus ja motivaatio ovat auttaneet eteenpäin. Tiennäyttäjät kertoo julkisten alojen, liike-elämän, tieteen ja elinkeinojen ansioituneista naisista.

Tässä osassa esitellään myös naisjärjestöt, joiden merkitys Suomen naisten emansipaatiossa on kiistämätön, ja monet järjestönaiset olivat samalla uranuurtajia. Kirjan lopussa on myös koko sarjan hakemisto." (kansilehti)

 

Tammi 2005, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hivenen kulumaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 18.6.2024 1:09
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.