Kuvaus

Suomi 2019 2 € Suomen Hallitusmuoto 1919

Lyöntimäärä: 500 000

Aihe: Suomen Hallitusmuoto 1919 / Suomen perustuslaki

Suunnittelija: Dario Vidal

Kuvaus ulkoasusta: Kolikossa on kolme toisiinsa yhtyvää ympyrää. Ne kuvaavat vallan kolmijakoa (trias politica) eli vallankäytön jakamista lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaan. Liikkeeseenlaskuvuosi ”2019” on kaiverrettu kolikon vasempaan laitaan. Liikkeeseenlaskun toteuttava maa ”FI” ja rahapajan tunnus ovat oikeassa alalaidassa.

 

Suomi 2021 2 € Ahvenanmaan itsehallinto

Ahvenanmaan itsehallinto 100 vuotta

Suomi 2022 2 € Erasmus

Lyöntimäärä: 400 000 

Aihe: Erasmus-ohjelma 35 vuotta

Suunnittelija: Joaquin Jimenez ( J.J.)

Kuvaus ulkoasusta:  Kuva-aiheessa yhdistyy kaksi Erasmus-ohjelman keskeistä elementtiä. Toinen on ohjelman taustalla oleva älyllisen inspiraation lähde, Erasmus Rotterdamilainen, jota symboloi yksi tunnetuimmista häntä esittävistä muotokuvista. Toista elementtiä symboloivat kolikon läpi kulkevat valonlähteestä toiseen kimpoavat säteet, jotka kuvastavat eurooppalaisten opiskelijoiden välistä runsasta älyllistä ja inhimillistä vuorovaikutusta. Viittauksena Eurooppaan jotkin näistä säteistä muodostavat tähtiä, jotka ovat syntyneet maiden välisestä yhteisvaikutuksesta. Luku 35 – 35-vuotispäivän merkiksi – nousee kuva-aiheesta esiin modernina graafisena reliefinä. Kolikkojen ulkokehää koristavat Euroopan unionin lipun 12 tähteä

Suomi 2023 2 € Luonnonsuojelu

Lyöntimäärä: 400 000

Aihe: Suomen ensimmäinen luonnonsuojelulaki

Suunnittelija: Sandra Prami

Kuvaus ulkoasusta:  Kuva-aiheena on stilisoitu hyönteinen. Yläreunaan on puolikaaren muotoon kaiverrettu sana ”LUONNONSUOJELU” ja alareunaan sanan ruotsinkielinen vastine ”NATURSKYDD” sekä liikkeeseenlaskuvuosi ”2023”. Kolikon sisäosan oikealla reunalla on kirjaimet ”FI” ja vasemmalla reunalla Suomen rahapajan tunnus.

"Finland’s First Nature Conservation Act"

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 23 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

26 € Sulkeutuu 5 vrk 23 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.