Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kuvien DVD-boksi suomeksi puhuttuna 

 

Suomisen Olli (6DVD) uusi ja muoveissa

Suomen Filmiteollisuus tuotti vuosien 1941 - 1959 välillä yhteensä kuusi Suomisen perhe -elokuvaa joista tuli kertaheitolla koko kansan suosikkeja.

Nokkelat tarinat, lasten ja aikuisten väliset jännitteet ja huumori, sekä vauhdikkaat kommellukset tempaavat mukaansa niin lapset kuin aikuiset.

Koko elokuvasarjan kantavaksi tähdeksi nousee Suomisen Ollia esittävä Lasse Pöysti, jonka kasvutarinaa seurataan pikkunaskalista aikuiseksi mieheksi.

____________________________

SUOMISEN PERHE (1941)

Suomisen perheen kevät on täynnä odotuksia. Nuorimmaiset, kaikki tietävä Olli ja pippurinen Pipsa, tapella nahistavat ja odottavat lomaa Kesärannassa. Äiti ja isä jännittävät Elisa-tyttären ylioppilaskirjoitusten tuloksia.

Odotukset muuttuvat, kun isä Väinö tapaa vanhan luokkatoverinsa Sami Nenosen, alias Sam Nelsonin, joka houkuttelee Väinön sijoittamaan perheen säästöt epävarmoille osakemarkkinoille.

Tämä lämmintä huumoria ja nokkelaa sanailua sisältävä perhekomedia on ensimmäinen Suomisen perhe –elokuva. Elokuvan suosion myötä Suomisen perheen seikkailuja saatiin seurata vielä viidessä elokuvassa.
____________________________

SUOMISEN OLLIN TEMPAUS (1942)

Suomisen Olli pitää koulussa esitelmän aseista ja pamauttaa siinä sivussa itse tekemänsä pommin! Sen seurauksena Olli katsoo parhaaksi ottaa hatkat uuden ystävänsä Jaskan kanssa.

Pojat lähtevät pyörillä Savijärven raivausleirille. Mutta karkulaiset eivät tiedä, että Jaskan laukkuun on unohtunut kirjekuori, jossa on 30.000 markkaa! Pojat ja kirjekuori pitää löytää äkkiä, muuten on piru merrassa ja poliisi perässä!

____________________________

SUOMISEN TAITEILIJAT (1943)

Tällä kerralla saamme seurata Suomisen perheen seikkailuja kesälaitumilla.

Perheen nuoriso kunnostautuu hankkimalla rahaa monilapsiselle sotaleskelle, joka on menettänyt ainoan lehmänsä. Rahoja hankitaan järjestämällä latoiltamat jossa Suomisen lapset ystävineen viihdyttävät yleisöä.

Pipsa viihtyy lavalla ja haaveilee näyttelijättären urasta, mutta onneksi koulujuhlien näytelmä palauttaa hänet takaisin maan pinnalle.

____________________________

SUOMISEN OLLI RAKASTUU (1944)

Suomisen Olli on päässyt 16 vuoden kunnioitettavaan ikään ja nyt hän rakastuu ensimmäistä kertaa ”vakavasti”. Ja kahteen tyttöön samalla kertaa!

Ollin koko elämä järkkyy, eikä mikään ole enää niin kuin ennen. Mutta omalla reippaalla tavallaan Olli selvittää asiat tyttöjen, isänsä ja itsensä kanssa, ja selviytyy kommellusten kautta voittoon.

____________________________

SUOMISEN OLLI YLLÄTTÄÄ (1945)

Suomisen Olli kotiutetaan rintamalta, eikä sopeutuminen koulunpenkille suju rintamajermulta vaikeuksitta. Ollilla on napit vastakkain niin opettajien kuin vanhempiensakin kanssa. Pian hän alkaa viettää aikaansa huonossa seurassa ravintoloissa.

Mutta makealla elämällä on hintansa ja Olli lipsahtaa kaidalta tieltä rikosten poluille. Hänestä tulee varkauksia ja valuuttakeinottelua harrastavan rouva Suleima Johanssonin apuri.

____________________________

TAAS TAPAAMME SUOMISEN PERHEEN (1959)

Suomisen perhe on maalla Kesärannassa ja Olli työskentelee pitäjän nimismiehenä. 

Perhe tutustuu läheisen Saarenpään kartanon uusiin asukkaisiin, kun kartanon nuoret Aarne ja Anita tulevat tervehdyskäynnille. Aarne on tutkinut Pullinsaaren kallioita geiger-mittarilla ja tehnyt niistä puolen miljoonan markan tarjouksen. Anita puolestaan on kiinnostunut vain Ollista.

Eräänä yönä Olli huomaa savun nousevan Pullinsaaresta ja sammutusväen ponnisteluista huolimatta uusi lato palaa maan tasalle. Nimismiehen ominaisuudessa Olli ryhtyy tutkimaan palon syytä.
____________________________

Ohjaus: Toivo Särkkä, Orvo Saarikivi

Pääosissa: Lasse Pöysti, Maire Suvanto, Yrjö Tuominen, Elsa Turakainen, Eine Laine, Kalevi Hartti, Siiri Angerkoski, Sirkka Sipilä, Ansa Ikonen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


59,90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 14.5.2024 16:54
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.