Kuvaus

Sven Hassel: TUOMITTUJEN LEGIOONA. Suomentanut Renne Nikupaavola. 2005 Gummerus (kolmas painos). 308-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tuomittujen legioona (De fordømtes legion) aloittaa Sven Hasselin huippusuositun Rangaistuspataljoona-sarjan. Tanskalainen Sven Hassel oli yksi niitä toisin-ajattelevia "ulkosaksalaisia", joita Hitler esikuntineen vihasi. Niinpä Hasselin tie vei rangaistuspataljoonan mukana rintamalle lähes varmaan kuolemaan – pataljoonan 6000 miehestä vain seitsemän selvisi hengissä. Sven Hassel kertoo mustan huumorin sävyttämänä, millaista sota todella oli – ja millaista on taistella sellaisen aatteen puolesta, jota vihaa.

Sven Hassel (1917 Fredensborg, Sjellanti, Tanska – 2012 Barcelona, Espanja) on maailman myydyimpiä sotakirjailijoita. Neljäntoista ikäisenä hän liittyi kauppa-laivastoon kajuuttapoikana ja työskenteli laivalla vuoteen 1936, jolloin liittyi Saksan armeijaan. Vuoden kuluttua hänet siirrettiin karkurina rangaistusjoukkoihin, kun hän lyhyen loman jälkeen jätti palaamatta yksikköönsä. Hän soti kaikilla rintamilla Pohjois-Afrikkaa lukuun ottamatta ja haavoittui useita kertoja. Hän antautui neuvostojoukoille Berliinissä 1945 ja vietti seuraavat vuodet erilaisilla sotavanki-leireillä. Hän alkoi kirjoittaa ensimmäistä kirjaansa Tuomittujen legioona ollessaan pidätettynä. Hän julkaisi neljätoista romaania, jotka on käännetty kahdeksalletoista kielelle. Kirjoissaan hän kuvaa sotaa sekä päähenkilön että kertojan silmin. Kirjat kertovat rikollisista, sotaoikeuden tuomitsemista ja poliittisesti epäluotettavista sotilaista koostuvan 27. rangaistusrykmentin urotöistä. Osittain kirjojen tapahtumat perustuvat muilta kuultuun tai ovat sepitettä; ilmeisesti todenmukaisin on ensimmäinen kirja, Tuomittujen legioona. Sven Hassel on julkaissut teokset Tuomittujen legioona (1953), Kuolema telaketjuilla (1958), Aseveljet (1960), Rangaistuspataljoona (1962), Gestapo (1963), Monte Cassino (1965), Tuhotkaa Pariisi! (1967), SS-kenraali (1969), Petetty armeija (1971), Rumputuli (1973), Herran hylkäämät (1976), Sotaoikeus (1978), G.P.U. (1981) ja Komissaari (1984).

Amerikkalainen elokuva Rangaistuspataljoona (The Misfit Brigadeon 1987) perustuu Sven Hasselin teokseen Kuolema telaketjuilla. 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 70 vrk 5 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 70 vrk 5 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.