Kuvaus

Oikein siistit levyt






Fennada-fi lmiyhtiö ja YLE tuottivat Väinö Linnan Pohjantähtiromaaneista yhteisvoimin kaksi elokuvaa, TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA ja AKSELIN JA ELINAN (1968 ja 1970). Ensi kertaa koko tarina liitetään yhteen laadukkaana anamorfisena laajakuvana samassa kuvasuhteessa kuin teattereissa. Vähempi kuin viiden tunnin yhteiskesto ei olisi riittänytkään Koskelan torpan perillisten vaiheiden seuraamiseen historian käänteissä. Ensimmäinen elokuvista on ainoa vuoden 1918 kipeää sisällissotaa selvittävä spektaakkeli.

Pääosassa Akseli Koskelana on Aarno Sulkanen. Hänen puolisoaan Elinaa esittää Täällä Pohjantähden alla -elokuvassa Titta Karakorpi, jatko-osassa Ulla Eklund.

Edvin Laine ohjaajana oli selvyys. Vain hänellä oli ollut kunnia ohjata Linnaa elokuviksi. Dvd-erikoisjulkaisu sisältää extroina useita Väpin ja Edvinin tv-haastatteluja, joista huikeimmat ovat Jatkoaika-talkshown jaksosta teemana elokuva. Harvinaisinta extraantia on Mikko Niskasen unohdettu tv-elokuva Tie Pentinkulmalle (1965), ensimmäinen suppeampi kokeilu saattaa Pohjantähteä elokuvan muotoon. Lisäksi mukana on muun muassa Kai Hyttisen ja Fredin antaumuksellinen esitys Akselin ja Elinan häävalssista.

Lisämateriaali
» 10 extra-ohjelmaa! Muun muassa Linnan ja Laineen tv-haastatteluja
» Mikko Niskasen tv-elokuva Tie Pentinkulmalle (1965), Kai Hyttisen ja Fredin esitys Akselin ja Elinan häävalssista

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 31 vrk 23 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9 € Sulkeutuu 31 vrk 23 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.