Kuvaus

Tahar Ben Jelloun: TUHAT JA YKSI TAIKAA. Suomentanut Annikki Suni. 1998 Gummerus (toinen painos). 285-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tuhat ja yksi taikaa (1998; La Nuit de l'Erreur 1997) -romaanissa neljä miestä istuu tangerilaisessa kahvilassa mielessään sama unelma, sama painajainen. Heidän mieltään kiusaa muisto naisesta, jolla on silkkinen iho ja tuhkanväriset silmät. Zina on kaunis, mutta julma ja viettelevä. Hän on vapaus, toivo, unelma, rauha. Hän on nainen, joka kietoo kohtalonsa sanojensa ja tarinoiden verkkoon… Tahar Ben Jelloun maalaa uusimmassa romaanissaan loisteliaalla kynällään eteemme tuoksuvan Tangerin, kaupungin, jossa legendat elävät ja syntyvät. Tässä kirjassa on tuhat ja yksi tarinaa, tuhat ja yksi taikaa. Tuhat ja yksi taikaa oli pitkään Ranskan myydyimpiä kirjoja. Se sai loistavat arvostelut ja sitä pidetään yhtenä Tabar Ben Jellounin parhaista romaaneista.

Tahar ben Jelloun (s. 1944 Fes, Marokko) on marokkolainen runoilija ja kirjailija. Vuodesta 1971 hän on asunut ja työskennellyt Ranskassa, jossa hän aluksi opiskeli sosiologiaa ja väitteli tohtoriksi Paris Diderot -yliopistossa 1975.  Hän luennoi sosiaalipsykologiasta ja toimii psykoterapeuttina. Hän kirjoittaa ranskaksi, vaikka hänen äidinkielensä on arabia. Hänen romaaninsa ovat nousseet ilmestyttyään poikkeuksetta Ranskan myyntilistojen kärkeen. Lehtimiehenäkin toiminut Tahar Ben Jelloun on esittänyt rohkeita puheenvuoroja aroista aiheista. Hänen esseekirjansa Le Racisme expliqué à ma fille (1997; suom. Isä, mitä on rasismi?) saavutti valtavan lukijakunnan uusnatsismin ilmiöiden parissa painiskelevissa Euroopan maissa. Ben Jelloun on pitkän kirjailijauransa aikana kerännyt lukuisia tunnustuksia: Goncourt-palkinnon 1987, Maghreb-palkinnon 1994 sekä maailman rahakkaimman kirjallisuuspalkinnon, Impac Dublin Awardin vuonna 2004. Suomennettuja teoksia: Seitsemäs portti (1987; L'enfant de sable), Pyhä yö (1989; La nuit sacrée), Tyyntä Tangerissa (1990; Jour de silence à Tanger), Verhotut silmät (1992; Les yeux baissés), Lahjottu mies (1994; L'homme rompu), Napolin ihme (1997; L'auberge des pauvres), Tuhat ja yksi taikaa (1998; La nuit de l'erreur), Isä, mitä on rasismi (1998; Le Racisme expliqué à ma fille), Sokaiseva pimeys (2001; Cette aveuglante absence de lumiere), Mitä on islam? (2002; L'Islam expliqué aux enfants), Lähtö (2007; Partir).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 31 vrk 15 h 15 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 31 vrk 15 h 15 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.