Kuvaus

Taistelu Algeriasta  (DVD)


AlkuperäisnimiLa Battaglia Di Algeri

 

Algerian siirtomaasota 1954-62 on yksi verinen luku lisää Ranskan historiassa. Hävittyään vallan Indokiinasta 1954, tiukentaa Ranskan hallitus otettaan ja toimiaan Algeriassa. Algerian itsenäistymisen puolesta taistelevasta FLN-järjestöstä tulee Ranskan pahin vihollinen, ja pian levottomuudet puhkeavat armottomaksi sodaksi kapinallisten ja Ranskan armeijan välillä. Armeijan kovat otteet, Ranskan hallituksen tinkimättömyys ja taisteluiden uhrien määrän nousu lietsovat kapinahenkeä koko Algeriaan, jonka vaikutuksilta ei säästy emomaa Ranskakaan.

Matka lopulliseen itsenäisyyteen on monen uhrauksen takana... Taistelu Algeriasta herätti ilmestyessään paljolti kohua ja arvostusta rohkeasta aiheestaan, sekä kyvystään käsitellä sitä ihailtavan puolueettomasti.

Runsaasti dokumentaarisia tehokeinoja käyttävä Taistelu Algeriasta oli peräti kahtena vuonna Oscar-ehdokkaana. 1967 se sai parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuuden, jota seurasi 1969 parhaan ohjaajan ja käsikirjoittajan ehdokkuudet. Elokuva voitti Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon, Kultaisen leijonan, 1966.

 

 

Ensiesitysvuosi
1967

Ohjaus
Gillo Pontecorvo

Käsikirjoitus
Gillo Pontecorvo
Franco Solinas

Näyttelijät
Brahim Haggiag
Jean Martin
Yacef Saadi
Samia Kerbash
Ugo Paletti
Fusia El Kader

 

Kesto:
116 min

Tekstitys:
Suomi, Ruotsi

R2

K-15

Suomijulkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5,98 €
Sulkeutuu 17 vrk 6 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5,98 € Sulkeutuu 17 vrk 6 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.