Kuvaus

Teinin kirja 1960 - Suomen Teiniliitto Ry.  Klikkaa kuva isommaksi, tuote myydään kuvan mukaisena ja kuvan osoittamassa kunnossa.

Toimittaja: Erkki Lehtola
Kustantaja: Suomen Teiniliitto Ry
ISBN:  -
Painovuosi: 1960
Painos: 1.
Kieli: suomi
Sivumäärä: 136
Sidostyyppi: Nidottu (pehmeäkantinen)
Paintalo: Forssan Kirjapaino Oy, Forssa 1960
Teoksen mitat: korkeus: 175mm, leveys: 125mm, paksuus: 8mm, paino: 148g

Suomen Teiniliitto r.y. oli 1939–1984 toiminut Suomen oppikoulujen oppilaiden valtakunnallinen etujärjestö. Liitto oli voimakkaasti politisoitunut ja ahkera yhteiskunnallinen kannanottaja 1960-luvun lopulla ja 1970-luvulla, ja sen kautta rekrytoitiin politiikkaan monet myöhemmin Suomen tunnetuimmiksi kohonneet poliitikot ja yhteiskunnalliset vaikuttajat. Konkurssiin ajautunut Teiniliitto lakkautettiin käytännössä 1983, virallisesti 1984. Teiniliiton jälkeiseen tyhjiöön perustettiin Suomen lukiolaisten liitto ajamaan lukiolaisten etuja.

Teiniliitto perustettiin marsalkka Mannerheimin syntymäpäivänä 4. kesäkuuta 1939 oppikoulujen yläluokkalaisten toverikuntien kattojärjestöksi nimellä Suomen Oppikoulujen Toverikuntien Liitto. Vuonna 1943 nimi muuttui Suomen Teiniliitoksi. Vuonna 1945 julkaistiin Teinin Kirja, sen ohella myöhemmin alkoi ilmestyä Teini-lehti ja Teinikalenteri. Sanalla "teini" haluttiin vaalia vanhoja opiskelijoiden teinilauluperinteitä. Järjestö oli pitkään hengeltään kansallis-konservatiivinen ja suhteellisen epäpoliittinen, mutta sen itsetunto kasvoi kun oppikoululaisten määrä paisui nopeasti 1950–1960-luvuilla. Teiniliitto alkoi saada avoimen vasemmistolaista sävyä 1960-luvun jälkipuoliskolla, jolloin se aktivoitui muutenkin yhteiskunnallisesti. Taitekohtana oli vuosi 1965, jolloin liiton säännöistä sen tarkoituksen määritelmään sisältyneestä edistettävien asioiden luettelosta poistettiin sanat "kansallinen yhteenkuuluvuus" ja "maanpuolustustahto" ja lisättiin tilalle "kansainvälinen yhteisymmärrys"

Tämä kirja on vielä selkeästi isänmaallinen ja kansallishenkinen.

Maksutapa; huuto suoraan tililleni + 4,00 € lähetyskuluihin tilisiirtona/Mobilepay, noutaessa myös käteisellä. Huom! En toimita postiennakolla.

 

Hakusanat; nostalgia nostalginen retro vintage teini teini-ikäinen lukio oppikoulu kansakoulu ylioppilas politiikka yhteiskunta SDP vasemmisto taistolaiset demarit taistolaisuus kommunismi kommunistit taksvärkki 1960 60-kuku sixties kuuskytluku kouluneuvosto vaalit teinijulistus isänmaallisuus oikeisto porvari parta radikaali

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 69 vrk 6 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 69 vrk 6 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.