Kuvaus

Kuvien DVD-boksi

 

Teuvo Tulio -kokoelma (12DVD) uusi ja muoveissa

Teuvo Tulio (1912-2000) on suomalaisen elokuvan suuria mestareita, joka saavutti kansainvälisen maineen visuaalisesti loistavien melodraamojen ohjaajana ja tuottajana. Kokoelma sisältää ikonisen ohjaajan kaikki teokset.

LAULU TULIPUNAISESTA KUKASTA (1938, 1 h 39 min). Johannes Linnakosken romaanin filmatisointi on intensiivinen kuvaus Koskelan Olavin, pelottoman koskenlaskijan ja naisten valloittajan elämästä. Pääosissa ovat Kille Oksanen ja Rakel Linnanheimo.

VIHTORI JA KLAARA (1939, 1 h 33 min). Tulion ainoa komedia perustuu suosittuun sarjakuvaan. Riehakkaan farssin pääossissa koheltavat Eino Jurkka, Verna Piponius, Turo Karttu ja Nora Mäkinen.

UNELMA KARJAMAJALLA (1940, 1 h 37 min). Intohimo hehkuu rikkaan talon raikulipojan Aarnen ja nuoren piian Sirkan romanssissa, jota varjostavat Aarnen petollisuus ja toisen piian Kirstin mustasukkaisuus. Pääosissa ovat Kille Oksanen, Sirkka Salonen ja Kirsti Hurme.

SELLAISENA KUIN SINÄ MINUT HALUSIT (1944, 1 h 39 min). Dramaattinen tarina viattomasta maalaistytöstä, joka lähtee kaupunkiin, valitsee vääriä miehiä ja ajautuu itsetuhon tielle päätyen satamaan ilotytöksi. Pääosissa ovat Louise-Marie Fock, Ture Are ja Kunto Karapää.

RAKKAUDEN RISTI (1946, 1 h 35 min). Tulion klassinen kertomus viattomasta saariston tytöstä Riitasta, joka ajautuu petollisen miehen vuoksi kaupungin varjoisille kujille. Toivoa paremmasta elämästä antaa nuori taiteilija, joka haluaa Riitan taulunsa malliksi. Pääosissa ovat Regina Linnanheimo, Oscar Tengström, Ville Salminen ja Rauli Tuomi.

LEVOTON VERI (1946, 1 h 36 min). Kiihkeä kolmiodraama, jossa sisarukset Sylvi ja Outi rakastuvat samaan mieheen, lääkäri Valteriin. Regina Linnanheimo sai pääroolistaan Jussi-palkinnon. Muita pääosia esittävät Eino Katajavuori ja Toini Vartiainen.

INTOHIMON VALLASSA (1947, 1 h 30 min). Mustasukkaisuus ja intohimot kiehuvat draamassa, jossa rikkaan talon tytär ja tukkilainen eivät saa toisiaan, koska isä pakottaa tyttärensä naimisiin talollisen miehen kanssa. Pääosissa ovat Regina Linnanheimo, Kullervo Kalske ja Eric Gustafsson.

HORNANKOSKI (1949, 1 h 41 min). Veljekset kamppailevat samasta naisesta intohimodraamassa, jossa tunteet kuohuvat kosken tavoin. Pääosissa ovat Regina Linnanheimo, William Markus ja Åke Lindman debyyttiroolissaan. Kuvaaja Esko Töyri sai työstään Jussi-palkinnon.

RIKOLLINEN NAINEN (1952, 1 h 48 min). Syvälle rooliinsa sukeltava Regina Linnanheimo muuntautuu kaunottaresta hirviöksi kertomuksessa, jonka Tulio on toteuttanut omalla, häikäisevällä tyylillään. Linnanheimon käsikirjoitukseen perustuvan elokuvan muissa pääosissa on Tauno Majuri, Kurt Ingvall ja Eija Karipää.

MUSTASUKKAISUUS (1953, 1 h 30 min). Kiihkeä kolmiodraama yhdistelee tukkilaisromantiikkaa, kiivaita tunteita ja hulluutta tavalla, jonka vain Tulio osaa. Regina Linnanheimo ja Assi Raine näyttelevät samaa miestä rakastavia sisaruksia. Miespääosassa on Eero Paganus.

OLET MENNYT MINUN VEREENI (1956, 1 h 38 min). Regina Linnanheimon Arel-nimimerkillä käsikirjoittama kuvaus alkoholismiin sortuvan naisen kujanjuoksusta. Muissa pääosissa ovat Åke Lindman, Ami Runnas ja Rauha Rentola.

SENSUELA (1972, 1 h 45 min). Tulion viimeinen ohjaustyö on Rakkauden ristin (1946) uusintaversio, jossa Lapin tyttö sukeltaa miehen mukana kaupungin paheisiin. Kulttimaineen saavuttanut Sensuela on ensimmäinen suomalainen elokuva, jonka esittäminen kiellettiin alle 18-vuotiailta. DVD:llä Tulion ainoa värielokuva nähdään hänen haluamassaan, sensuroimattomassa muodossa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 29 vrk 13 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

99,90 € Sulkeutuu 29 vrk 13 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.