Kuvaus

The Cove   -   Blu-ray


The Cove on kiehtova ja kiihdyttävä yhdistelmä Jacques Cousteaun ja James Bondin maailmaa. Mutta se on ankkuroitu tiukasti tähän maailmaan.

Sundancen yleisöpalkinnosta lähtien kautta maailman festivaalien puheenaiheeksi noussut The Cove etenee trillerin vauhdilla. Ohjaaja, entinen National Geographicsin valokuvaaja ja itsekin sukeltaja Psihoyos pestasi kuvausryhmään dokkarimaailman ässien lisäksi maailmanmestarisukeltajia, stuntmiehiä ja ILM:n gung-ho designereita.

Tekninen arsenaali sisälsi armeijan käyttämiä infrapunakameroita sun muuta äärimmäistä. "Me yritimme aluksi tehdä kaiken laillisesti", julistaa Psihoyos, mutta ei tunnu kovin katuvaiselta. Päämäärä pyhittää keinot. The Coven moraalinen kippari ja lipunkantaja on Flipper tv-sarjan delfiinit kouluttanut Ric O'Barry.

Hän kantaa harteillaan koko maailman delfiiniteollisuuden syyllisyyden taakkaa. O'Barry on omistanut elämänsä delfiinien hyvinvoinnille. Vedenalaiset kuvat Mandy-Raesta valaiden kanssa saavat kauneudellaan katsomon sydämen pakahtumaan. Uskomattomat paljastukset delfiiniteollisuuden käytännöistä puskevat raivon pintaan.

The Cove paljastaa japanilaisen pikkukaupungin liepeille piilotetun delfiiniteurastamon keskiaikaiset menetelmät. Sukeltajien pohjaan kätkemät digikamerat ja mikrofonit sekä stuntmiesten viidakkoon piilottamat infrapunakamerat tallentavat kiistatonta todistusaineistoa. DNA-testit ynnä muu vääjäämätön laboratoriofakta muuraa kaiken tukevalle pohjalle.

 

Julkaisuvuosi
2009

 

Ohjaus
Louie Psihoyos

Näyttelijät
Richard O'Barry

 

Kesto:   91 min

Tekstitys:   suomi, ruotsi


K-15

Aluekoodi:  B

Tanska julkaisu

(uusi ja vielä tehdasmuoveissa)

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

15,40 €
Sulkeutuu 52 vrk 4 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15,40 € Sulkeutuu 52 vrk 4 h 16 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.