Kuvaus

THE VOICE OF M. - I CAN´T SLEEP IN HELL

Julkaisupäivä: 28.11.2007.
Julkaisija: Rocket Records ROK-005


Kahdeksankymmentäluvun jälkipuoliskolla toiminut The Voice of M. / The Voice of Mengele sai v. 1987 miksausta myöten valmiiksi pitkäsoittolevyn. Levy-yhtiön talousvaikeuksien vuoksi albumilta julkaistiin aikoinaan kuitenkin vain single "Dancin´ Like An Alien / Beautiful Baby". Nyt albumi näkee vihdoin päivänvalon.

Yhtyeessä musisoivat sen lyhyen historian aikana mm. Twiggy Oliver (eli kulttisuosikki Paajanen), Måns Kullman, Ilkka Rantamäki, Jesu Hämäläinen (mm. Pellen bändit, Yö), Frej Stenfors, Antti Reini, Vesa Häkli (mm. Vandaalit) ja Matts Kullman.


Biisilista:
1. DANCIN´ LIKE AN ALIEN
2. NIGHTS OF LAGUANA
3. BOOZIN´ EVERY DAY
4. PICK UP GIRLS
5. FAST CLUES TO FASHION
6. TRUE LOVE
7. RACE
8. I FEEL FINE
9. ANIMALS
10. MYSTERY OF CARELESS LIFE
11. BEAUTIFUL BABY

Twiggy Oliver muistelee bändin syntyä: "Soitin levy-yhtiöön ja kerroin että nyt on uskomaton ryhmä kasassa ja biisitkin huippukamaa. Varatkaa studio heti. Levy-yhtiön pomot menivät halpaan ja levytyssopimus oli tosiasia. Månsin (Kullman) kanssa käytiin sitten eräässä goottivaatekaupassa kertomassa samat sadut omistajalle ja niin saatiin kuteita ja kenkiäkin noin sponsoroituna. No sitten puuttui enää biisit ja bändi. Minä soitin Antti Reinille, Ilkka Rantamäelle ja Jesu Hämäläiselle. Måns taas Frej Stenforsille, John Zowielle ja broidilleen Matts Kullmannille. Vesa Häkli taas napattiin jostain yökerhosta tai Tavastialta. Vaikea sanoa - hänhän oli aina siellä missä mekin. Pete Malmin olisin halunnut mukaan mutta emme löytäneet häntä, mikä oli outoa, hänhän käytännöllisesti katsoen asui kapakoissa joissa meilläkin oli tapana käydä. Silloin olisi ollut kasassa kaikki stadin menetetyt rocktähdet. Jesu koitti kysellä että milloin alamme treenaamaan. Huonosti peiteltyjen naurunpyrskähdyksien jälkeen sanoimme Jesulle, että mennään nyt ensin studioon ja treenataan vaikka sen jälkeen joskus.

Studiopäivä lähestyi ja biisitkin piti sitten tehdä. Ainoat valmiit olivat Ilkan "Dancin´ Like An Alien" johon väsäsin sekunnissa sanat ja Jesun "Mystery Of Careless Life" samoin, noihin kun ei tarvinnut itse säveltää. Ja Månsilla oli valmiina tuo omituinen country-reggae viritys "Boozin´ Every Day" ja erinomainen kammotus "Beautiful Baby". Minun piti vetää biisejä hatusta. Ensimmäinen oli kai "I Feel Fine", "Nights Of Laguana" tuli viiniaamiaispöydässä, "Race" kun olin kuullut Iggy Popin "Lust For Life", luulisin. Vanhasta biisistä "Fast Clues To Fashion" muistan sen että halusin rikkoa sen hienon melodian kokonaan. Syynä se, että olin tehnyt sen alunperin nyt minut jättäneelle tytölle, joka myös levytti sen. Olin katkera. "Pick Up Girls" oli taas vanha Twiggy-biisi joka soitettiin noin studiolivenä kun en muutakaan keksinyt. "Animals" -riffi syntyi studion lepohuoneessa kun 59´er:istani katkesi pari kieltä.

En halunnut koskaan että kukaan edes pitäisi tästä bändistä. Päinvastoin. Niin syntyi bändin nimikin. Halusin nimen joka aiheuttaisi heti negatiivisia reaktioita. The Voice Of Mengele - joka jossain yhteyksissä lyhennettiin vain muotoon The Voice Of M. - oli hyvä. Se on yhtä vastenmielinen kuin esimerkiksi Natsi tai Skinhead. Tuollaisten tyyppien sfääreihin ei koskaan vajottu. Sääli sinänsä - oltaisiin voitu kuitenkin lavalla encoren lopuksi sanoa "Elä ja anna toistenkin elää". Se olisi ollut hieno hetki etenkin jos tuo roskasakki olisi taputtanut eturivissä."

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 105 vrk 1 h 51 min
Myyjä edellyttää ostajalta vähintään 5 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.