Kuvaus

[AC216]

KLIKKAA KUVAT ISOMMAKSI.

Kuvanmukainen, HYVÄSSÄ iskussa  oleva nidottu painos 2. MAAILMANSOTA / NATSISAKSA / KESKITYSLEIRI STOORIEN / SELVIYTYMISTARINOIDEN diggareille.

Thomas Keneally: SCHINDLERIN LISTA 

Saksalainen Oskar Schindler pelasti juutalaisia enemmän kuin kukaan muu yksittäinen henkilö toisen maailman sodan aikana perustamalla työleirin, jossa yksikään juutalainen ei kuollut huonojen olojen takia. Schindler uhrasi omaisuuden pelastaakseen nämä ihmiset. Hän ei ollut mitenkään erityinen henkilö ennen sotaa, eikä sodan jälkeen,mutta sodan aikana hän kohosi myyttiseksi juutalaisten pelastajaksi.

Se perustuu varsin tiukasti faktoihin ja piirtää kaunistelemattoman muotokuvan Schindleristä mitenkään kiistämättä hänen ilmeisiä ansioitaan. Schindler oli viinanmenevä naistenmies sekä natsipuolueen jäsen ja samalla satojen juutalaisten toivo, eivätkä nämä seikat mitenkään sulje pois toisiaan. Kirja on hyvin kirjoitettu. Schindlerin lisäksi seurataan monen muunkin ihmisen kohtaloa ja monesti voidaan esittää vain arvailuja siitä mitä oikeasti tapahtui, koska ne, jotka vastauksen tietävät ovat jo maan multaa.

Kirja kertoo ajasta, jolloin ihmishenki ei ollut edes paperipalan arvoinen, jos suonissa virtasi vääränlainen veri. Monessa kohtaa natsien täydellinen piittaamattomuus nostattaa kyyneleet silmiin. Juutalaiset eivät olleet heille edes ihmisiä. Kamaluudet kuvataan lähes arkisesti ja se on oikeastaan vielä hirveämpää kuin tunteellinen vuodatus.

Eräässä luvussa kerrotaan kuinka jotkut Schindlerin työläiset ovat unohtaneet uusia työlupansa ja ovat jo junaan pakattuina määränpäänä keskitysleiri, kun Schindler juuri ajoissa saapuu paikalle pelastamaan heidät ja aikansa väiteltyään saa heidät ulos kuolemanjunasta. Upseeri ei käsitä miksi Schindler välittää. "Hyvä herra, ymmärrätehän?" upseeri sanoi. "Ei sillä meille ole mitään väliä. Meistä on samantekevää onko mukana tämä tusina vai joku muu."...."Te luulette, että teidän kolmetoista pientä peltiseppäänne ovat tärkeitä? Me panemme heidän tilalleen toiset kolmetoista pientä peltiseppää, niin teidän ei tarvitse hätäillä näiden takia. Luettelojen kannalta se vain on hankalaa", upseeri selitti.

Keneallyn kirja on Booker-palkintonsa ansainnut. Ihmisluonto on sellainen, että hirmuteot kiinnostavat, mutta samalla niiden keskeltä halutaan löytää hennon valonsäteen lailla hehkuvaa toivoa. Juutalaisvainot ovat meidän sukupolvellemme jo etäisiä asioita, vaikka Hitler teurasti juutalaisia enemmän kuin Suomessa on asukkaita. Eikä yksin Hitler - kukaan ei voi yksin suorittaa noin massiivista hirmutekoa- vaan jokainen, joka antoi hänelle omat kätensä avukseen tai passiivisuudella hiljaisen hyväksyntänsä. Isiemme virheet muistamme, isoisiemme tuppaavat unohtumaan. Muistatko sinä kristalliyön, joka pyyhki pois tasa-arvon sanakirjasta?

3. painos

Suomentanut Kaija Kauppi

Gummerus Kirjapaino Oy - Jyväskylä 1994

AUCSHWITZ - TREBLINKA - DACHAU - THERESIANSTAD - STUTTHOF - SOBIBOR - KESKITYSLEIRI - HITLER - HIMMLER -

VOITTOHUUTO ja PK. 1,80e TILILLE ja TUOTE POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

2,50 €
Sulkeutuu 3 vrk 20 h 43 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

2,50 € Sulkeutuu 3 vrk 20 h 43 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.