Kuvaus

Tikku ja Melli - Hiiren elämää Suomessa 1562-1563

Satu Paakkala; Aira Savisaari

WSOY 2007

Kertomus siitä, kuinka linnahiiret tapasivat prinsessan ja herttuan, tapahtumapaikkana Suomen Turku 1562. Hurmaava yhdistelmä faktaa ja fiktiota.


Takakansi

Suomen Turku vuonna 1562. Joulu lähestyy ja linnan isäntä Juhana-herttua on tulossa kotiin nuorikkonsa kanssa. Tämä on oikea prinsessa, puolalainen Katariina. Linnan ullakolla asuvat hiiret, Tikku ja Melli, näkevät komean seurueen saapumisen hovinarreineen. Siitä lähtien Mellin suurin haave on päästä narriksi narrien paikalle ja hovin herkkujen äärelle. Mutta kun toive toteutuu, kaikki ei olekaan niin mukavaa kuin Melli luuli. Tarvitaan vielä turnajaiset, ennen kuin Melli ymmärtää, ettei linnahiiren elämä ullakolla ole sittenkään hassumpaa. 

Tikku ja Melli on kiehtovasti kerrottu, moni-ilmeinen tarina, joka yhdistää riemukkaalla tavalla faktoja ja mielikuvitusta. Kirjan lopussa Melli kertoo päiväkirjassaan lisää elämästä 1500-luvun hovissa. Kertomusta täydentää Satu Paakkalan rehevä ja oivaltava kuvitus. 

Tikku ja Melli on herkullinen yhdistelmä faktaa ja mielikuvitusta, yksityiskohdat linnan hovista ja elämänmenosta kutkuttavia. Kirjassa oleva Mellin päiväkirja kertoo ajan tavoista, linnan arjesta ja juhlasta. Satu Paakkalan rehevä, riemastuttavan oivaltava kuvitus täydentää kertomusta. Aira Savisaaren aikaisempia kirjoja ovat mm. Kissa jolle arki ei riitä (2004), Janne Harjun kuvittama, rauta-ajasta kertova Possu Annikki, ilves Ilomieli ja karhu Ilmari (2004) sekä Kesä kielen päällä – Onni ja Anni puutarhureina (2006) yhdessä Satu Paakkalan kanssa. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 37 vrk 20 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14 € Sulkeutuu 37 vrk 20 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.