Kuvaus

Tontun vuosi - Kirsti Manninen, Aki Paavola 
Maahenki 2011
Sivumäärä: 157 sivua
Kovakantinen kirja

Haltijat, keijut, maahiset ja peikot ovat keskeistä väkeä kansanperinteessämme. Tontun vuosi kertoo tonttujen moninaisista tehtävistä vuodenkierron varrella.

Kirsti Manninen kertoo valloittavasti suomalaisesta tontusta metsän haltiana, luonnon järjestyksen ylläpitäjänä ja eläinten ja kasvien suojelijana. Tontuilla on tehtävänsä myös talonpidossa ihmisten, eläinten ja rakennusten suojelijana riihessä, saunassa, tuvassa ja pihapiirissä. Tontuilla on vahvoja kykyjä, mutta ne myös ovat herkkiä loukkaantumaan ja vihassaan hirmuisia. Selväksi käy, että joulukorttien kuvaus tontuista joulupukin iloisina pikku apureina antaa vain kalpean aavistuksen tonttuväen toimista ja vastuista ja suuresta luonteesta.

Kirjan miljöönä on Pohjanlahden rannalla Larsmon kylässä Eija Porkolan talonpoikainen pihapiiri. Sinne on luotu omintakeinen ja pieteetillä toteutettu tonttumaailma, joka on satojen käsityönä valmistettujen persoonallisten tonttuhahmojen koti. Valokuvaaja Aki Paavolan kuvissa tonttuhahmot tekevät saunavihtoja, istuttavat perunaa, keritsevät lampaita, poimivat marjoja, käyvät kalassa tai kattavat pitopöytää. Joulunvietto tietysti saa näyttävän sijan.

 

tontut käsityöt  joulu pääsiäinen juhannus laskiainen kekri vappu uusi vuosi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 45 vrk 8 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 45 vrk 8 h 23 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.