Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Tuntematon emäntä kertoo niistä elinehdoista, joiden varassa maaseudulla asuneet äitimme ja isoäitimme ponnistelivat sotavuosina 1939-45. Noin 75% maatilojen työvoimasta oli rintamalla ja maataloudesta vastaaminen jäi lähes kokonaan naisten varaan. Samalla he huolehtivat lapsista ja vanhuksista. Lisäksi ilman miestä kamppaileville maatiloille asutettiin emäntien ruokittavaksi kaupungeista sotaa pakoon tulleet ihmiset sekä Karjalasta, Porkkalasta ja Lapista tulleet evakot.

Elina Kivihalmeen ohjaama elokuva on naisten selviytymistarina ääriolosuhteissa. Sota-aikana naisten piti kestää ilman valitusta ja usein tilanteista selvittiin kekseliäisyyden ja huumorin keinoin. Jos aviomies palasi sodasta kotiin, oli sota jättänyt mieheen pysyvät arvet sekä fyysisesti että henkisesti.

Elokuvan kertojina on 90-vuotiaita entisiä emäntiä ja emäntien aikuisia lapsia. Dokumentti piirtää perhealbumien laatikkokamerakuvien, arkistofilmien, kenttäpostin kirjeiden sekä maalaismaisemakuvillaan visuaalisesti mielenkiintoisen ja autenttisen tarinan. Ohjaaja Elina Kivihalme kehystää suomalaisen maaseudun naisten tunnehistoriaa omakohtaisesti kertomalla myös isoäitinsä, pientilan emännän, Tyyne Ojaniemen, tarinan.


Info


Ã?äni Dolby Digital 5.1

Kieli suomi

Tekstitys Suomi, ruotsi, englanti (lisämateriaalit ilman tekstitystä)

Kategoria Dokumentti

Ohjaaja Elina Kivihalme

Näyttelijät


Kuva 16:9 anamorfinen (1:178)

Pituus (min) 79

Ikäraja 3

Extrat Ennennäkemättömiä haastatteluja (53 min)

Tuotantovuosi 2011

Uusi, muovissa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9,90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 21.7.2018 21:52
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.