Kuvaus

Gaudeamus 2013 Pehmeäkantinen

1.painos

Uusi

Jari Lyytimäki & Janne Rinne

Vesihyönteinen luulee munivansa järviruokoon, kun se todellisuudessa asetteleekin munansa radioantenniin. Laivojen valot, majakat, öljynporauslautat ja valonheittimet harhauttavat lintuja, jotka menettävät suunnistuskykynsä, törmäilevät toisiinsa ja pahimmillaan nääntyvät lennellessään päämäärättömästi.

Teollisuusmaissa noin neljä viidesosaa ihmisistä asuu kaupunkimaisilla alueilla, ja yli puolet maailman ihmisistä on kaupunkilaisia. Pimeyteen on vaikea päästä muuten kuin kotiin verhojen taakse sulkeutumalla. Keinovalon vaikutuksista ihmisen syöpäriskiin, mielenterveysongelmiin ja lihavuuteen saadaan jatkuvasti uutta tietoa.

Valon varjopuolet kytkee valosaasteen muihin ympäristöongelmiin. Se kuvaa ympäristötutkimuksen menetelmiä sekä ympäristövaikutusten ilmenemistä luonnossa ja yhteiskunnassa. Samalla se esittelee keinoja, joilla tätä helpoimmin havaittavaa globaalia ympäristöongelmaa voidaan rajoittaa: ihmisten viihtyvyyttä, terveyttä ja turvallisuutta voidaan parantaa turhasta tai häiritsevästä valonkäytöstä luopumalla ja valonkäyttöä tehostamalla. Samalla energiankulutus vähenee ja luontaista pimeyttä tarvitsevalle luonnolle jää elintilaa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


12 €
Sulkeutuu 106 vrk 17 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 106 vrk 17 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.