Kuvaus

Aarne Sihvon voi perustellusti nimetä maailmansotien välisen Suomen johtavaksi jääkäriupseeriksi. Parhaiten hänet muistetaan Karjalan valkoisen rintaman päällikkönä ja Mannerheimin kanssa kilpailleena kansallissankarina vuonna 1918 sekä sotaväen päällikkönä 1926–1933. Ennen muuta Sihvo oli ståhlbergiläisen demokratian ja kansallisen eheytymisen esitaistelija armeijan piirissä. 1930-luvun alussa hänestä kehkeytyi oikeistoradikalismin merkittävin vastustaja kenraalikunnassa. Mäntsälän kapinan jälkimainingeissa Sihvo joutui eroamaan sotaväen päällikön paikalta. Sotavuosina hän vastasi maan väestönsuojelusta. Sihvon paluu huipulle tapahtui vasta sotienjälkeisessä Paasikiven Suomessa. Hän toimi puolustusvoimien komentajana 1946–1953 ja luotsasi armeijan poliittisesti välttämättömälle uudelle linjalle.

Läpi kirjan ulottuva jännite syntyy Sihvon ja Mannerheimin poleemisesta suhteesta. Kesästä 1918 alkaen johtavan jääkäriupseerin ja ”kenraalien kenraalin” urat ovat kuin peilikuvat toisistaan. Myös suhde presidentteihin Relanderiin, Svinhufvudiin, Paasikiveen ja Kekkoseen värittää Sihvon kuvaa.

454sivua, kovakantinen. WSOY 1998. Kansipaperissa muutama pieni repeämä, muuten erittäin siistissä ja ehjässä kunnossa oleva kirja.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 52 vrk 21 h 41 min
Myyjä edellyttää ostajalta vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4,10 € Sulkeutuu 52 vrk 21 h 41 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.