Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Vicki Baum: UIMAOPETTAJA URBAN HELL. Suomentanut Unto Koskela. 1975 Otava, Rakkaat vanhat kirjat (neljäs painos). 269-sivuinen sidottu kirja, kansipaperin reunoissa kulumaa ja joku pieni repeämä, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Uimaopettaja Urban Hell (1931; Hell in Frauensee 1927). Urban Hell on lahjakas ja komea, mutta työtön ja köyhä kemisti. Hän odottelee suurta käännettä elämäänsä ja saapuu väliaikaiseksi uimaopettajaksi Frauenseehen, pieneen kylpylään Thüringenissä. Yhtäkkiä hänen ympärillään hyörii innokkaana koko Frauenseen kirjava seurapiiri: pessimistinen kylpylänomistaja Birndl, omalaatuinen paronitar Puck, lumoavan seikkailijatar Anika, pyöreähkö rouva Mayreder, kuuluisa näyttelijätär Bojan, köyhäintalon pieni kasvatti Matti, rikas tehtailija Lyssenhop sekä hänen viehkeät kaksostyttärensä May ja Karla. Sillä Urban on niitä kohtalon suosikkeja, joilla on tietämättään ja vasten tahtoaankin lahja vetää ihmisiä – etenkin naisia – puoleensa. Tästä aiheutuu huomattavia pulmia etenkin kun hän rakastuu suin päin toiseen Lyssenhopin kauniista tyttäristä. Monta myrskyä ehtii riehua uljaan Urbanin ja monen muunkin sydämessä ennen kuin asiat selkenevät. Ja myrskyisä on ympäristökin: romanttisten ja jännittävien tapahtumien taustana on ylväs, yllätyksellinen alppiluonto.

Uimaopettaja Urban Hell (1951; Hell in Frauensee 1927). Urban Hell on nuori insinööri, joka jää talouslaman myötä työttömäksi ja joutuu ottamaan kesäksi uimaopettajan paikan kylpyläpaikkakunnalla. Ehdot ovat tylyt: rahaa tulee vain uimatunneista, sateisina päivinä opettaja ei tienaa killinkiäkään. Ja koska kesä on sateinen, Urban näkee jopa nälkää. Asuntona on pelkkä uimakoppi. Kaikki naiset palvelustytöistä paronittariin ihastuvat komeaan, sporttiseen nuorukaiseen. Hänen ympärillään hyörii mitä erilaisimpien naisten kirjo: on luonnonlapsi Puck, liikemiehen kaksostyttäret, keski-ikäisiä rouvia, kuuluisa näyttelijätär ja lähiravintolan tarjoilija. Seudulle ilmestyy myös Urbanin entinen heila, vauhdikas Anika, joka vetää vilunkia esittämällä kreivitärtä. Jännitystä kerrontaan tuo se, kenet naisista Urban valitsee, ja saako hän keksinnölleen, entistä tehokkaammalle palamattomalle filmille, patentin.

Vicki Baum oli oman aikansa chick lit -kuningatar, joka kirjoitti peräti 50 romaania. Niitä luettiin Suomessakin innosta pinkeinä. Urban Hellin suomennoksesta otettiin uusintapainoksia 30-luvulta 70-luvulle. Kuuluisin Baumin romaaneista on Loistohotelli, joka päätyi Hollywood-elokuvaksi, jossa naispääosia näyttelivät Greta Garbo ja Joan Crawford. Natsien tultua valtaan Baum, joka oli juutalainen, päätyi asumaan Yhdysvaltoihin.

Suosittu ja tuottelias viihdekirjailija Vicki Baum (1888-1960) tunnetaan ennen kaikkea 20- ja 30-lukujen nuorison osaavana kuvaajana, jonka kirjoille on luonteenomaista nokkela juonenkehittely, sattuva paikallisväri sekä älykäs ajankuvaus. Hänen romaaninsa elävät unohtumattomina myös ympäri maailmaa levinneissä lukuisissa filmiversioissa.

 

2. Vicki Baum: LOISTOHOTELLI. Suomentanut Clara Borenius. 1961 Otava, Joka kodin tähtikirjasto (toinen painos). 352-sivuinen sidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Loistohotelli (1931; Menschen im Hotel: Ein Kolportageroman 1929) on Vicki Baumin tunnetuin teos. Weimarin aikakauden bestsellerissä Grand Hotel 1920-luvun Berliinissä toimii modernin maailman mikrokosmoksena. Hotellissa on monenlaisia vieraita, kuten Grusinskaya, ikääntyvä venäläinen prima-ballerina, Preysing, perheyrityksen johtaja, joka ei ole niin menestyvä kuin miltä näyttää, Felix von Geigern, komea paroni, joka voittaa kaikki sydämet, mutta ei ole se mitä esittää olevansa, tohtori Otternschlag, ensimmäisen maailmansodan veteraani, joka odottaa kirjettä, jota on odottanut jo vuosia... Kaikki nämä ja monet muut heräävät eloon Baumin mestariteoksen sivuilla. Romaanin ja Baumin siitä tekemän näytelmän pohjalta tehtiin Yhdysvalloissa 1932 elokuva Grand Hotel (1932), joka sai parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Edmung Gouldingin ohjaama elokuva muistetaan monista aikakauden parhaista näyttelijöistä, mm. Greta Garbo (Grusinskaya) ja John Barrymore (paroni Felix von Geigern).

 

3. Vicki Baum: SUURI LOPPUUNMYYNTI. Suomentanut Kersti Bergroth. 1959 Otava, Joka kodin tähtikirjasto 55 (toinen painos). 206-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa kulumaa ja joku repeämä, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Suuri loppuunmyynti (1939; Der Grosse Ausverkauf 1937) on itävaltalaissyntyisen kirjailijan Yhdysvaltoihin sijoittuva romaani. Suuri newyorkilainen Keskustavaratalo on aamusta iltaan kuin kuhiseva muurahaispesä. Asiakkaat tulevat ja menevät, ja myyjät ja myyjättäret yrittävät palvella heitä parhaansa mukaan: pieni Nina lasi- ja posliiniosastolla, hänen sulhasensa Erik Bengtson, joka somistaa näyteikkunoita, loistavasta tulevaisuudesta haaveileva mannekiini Lilian Smith, vanha Filip Philipp, salapoliisi, joka näkee tuhat asiaa kulkiessaan ympäri taloa, ja viimein itse pääjohtaja, Mr. Crosby, pilvenpiirtäjän ylimmässä kerroksessa. Näistä ihmisistä Vicki Baum kertoo vauhdikkaassa romaanissaan. Heidän kohtaloistaan ei puutu jännitystä eikä dramaattisiakaan vaiheita, sillä suuressa tavaratalossa tapahtuu aina jotain yllättävää ja odottamatonta.

Hedwig "Vicki" Baum (1888 Wien – 1960 Hollywood, Los Angeles, Yhdysvallat) oli itävaltalainen kirjailija. Hän syntyi juutalaiseen perheeseen Wienissä, jossa opiskeli konservatoriossa ja soitti harppua orkesterissa. Ensimmäisen kirjansa Frühe Schatten  hän julkaisi 1914. Myöhempien teosten joukkoon lukeutuu Menschen im Hotel (1929, suom. Loistohotelli), jonka pohjalta tehtiin 1932 elokuva Grand Hotel. Vicki Baumin teoksista ovat suomeksi ilmestyneet Naisylioppilas (1930), Uimaopettaja Urban Hell (1931), Loistohotelli (1931), Suuri loppuunmyynti (1939), Odota minua (1947), Padot murtuvat (1948), Marion elää (1948), Väliverho nousee (1949), Kohtalonlento (1950), Päätön enkeli (1951), Varokaa kaurista (1952), Tiburon (1958), Ballerina (1960) ja Päivä sinua varten (1976).   

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 102 vrk 10 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 102 vrk 10 h 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.