Kuvaus

2011

 

Maahisten lystikäs yhdessäolo
Neiti Marplen Tango
Valkea kuin lumi
Lintukodossa
Hugin ja Munin
Tinasotilaan laulu
Ansa
Myrsky kuumailmapallounessa
Kaksinpeli
Musta joen hauki

 

 

Säveltäjä-koskentinsoittaja Milla Viljamaan toinen soololevyMinne ilmestyy toukokuussa 2011 ja siinä pohditaan tarun ja toden rajapintaa pääasiassa harmoonin ja jousikvintetin voimin.   Edellinen levy 'Paras aika päivästä' sai ylistäviä arvosteluja lehdistössä ja sen teemoja olivat arjen pienet yksityiskohdat. Nyt tutkimuksen kohteena on tarun ja toden rajapinta. Edellisen levyn visuaalisuus ja elokuvallisuus jatkuvat myös Minne -levyllä, jolla soi polkuharmooni seuranaan mm. jousikvintetti, laulu sekä tarunhohtoinen celesta.


Minne vie kauas etelään ja lounaaseen. Se vie maailman reunalle, sinne missä maanpinta ja taivaankansi kohtaavat. Se vie lintukotoon, lastenkamariin ja pianon luokse. Minne on Milla Viljamaan matka tähän päivään siitä päivästä, kun kotiin tuli ensimmäinen kosketinsoitin, valkoinen pieni piano.

 

Minne on kokoelma kamarimusiikillisia sävelrunoja. RuotsiksiMinne tarkoittaa  muistia ja muistoa. Säveltäjän mielikuvitus matkustaa kuin muuttolintu talveksi  lintukotoon, mielenmaisemiin, muistiin, satuihin ja myytteihin. Mitä sieltä löytyy? Hauen kiiltävät ja sulavaliikkeiset evät ja korvia kutittavat heinänkorret. Lumikin lempeys, metsän pelottavat varjot ja tuleen sulava rakkaus. Karvahattukansan kinkerit ja norjalaiset korpit Hugin ja Munin (ajatus ja muisti), jotka kuiskivat maailman uutiset Odinin korviin. Sekä ajatus mittakaavasta, siitä kuinka asiat ovat samaan aikaan sekä pieniä että suuria, hauraita ja voimakkaita.

 

Minne on miniatyyrisinfonia hetken runoudelle, saduille ja tarinoille. Miten Minne pääsee? Entä minne Minne vie? Salaisuus on pysähtyä ja sulkea silmät, antaa mielen lentää minne vain, rakkaan rinnalle, lintukotoon, linnunradalle ja maailman ääriin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 67 vrk 3 h 6 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 67 vrk 3 h 6 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.