Kuvaus

Savukeidas Pokkari Uusi

1.painos

Raivokkaana futuristina aloittanut ja viimeistään ennenaikaisen kuolemansa jälkeen vallankumouksen viralliseksi runoilijaksi Neuvostoliitossa jähmetetty Vladimir Majakovski (1893-1930) paitsi kirjoitti, myös matkusti intohimoisesti. Hänen pisin matkansa ulottui Atlantin yli uudelle mantereelle.

Ne tekstit, jotka Majakovski matkaltaan kirjoitti, olivat eräitä harvoja neuvostovenäläisten ulottuvilla olleita ensi käden kuvauksia merentakaisesta maailmasta. Runoilija löytää Amerikoista niin rikollisuutta kuin sydämellisyyttä, yhtä hyvin tropiikin kuin teknologian huumaa. Niin ikään ristiriitojen täyttämän kirjoittajan omakuva piirtyy vieraiden maiden taustaa vasten vuoroin ihailun ja vuoroin halveksunnan täyttämässä räjähtävässä kuvauksessa.

Majakovskin alun alkaen sanomalehdissä ilmestyneiden matkakuvausten kokoelma Minun löytämäni Amerikka ilmestyy nyt suomeksi ensimmäistä kertaa. Teoksen esipuheen ja selitykset on laatinut suomentaja Mika Rassi.

Vladimir Vladimirovitš Majakovski oli venäläinen ja neuvostoliittolainen runoilija sekä futurismin runouden merkkihenkilö.

Majakovski oli tulisieluinen vallankumousrunoilija, taidemaalari, graafikko ja kuvittaja, joka nousi bolševikkien valtaannousun symboliksi. Myös maailmanlyriikassa hän on huomattava nimi poliittisen ja kantaa ottavan runouden saralla. Majakovskin tunnetuimpia teoksia on runoelma Pilvi housuissa. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


10 €
Sulkeutuu 97 vrk 10 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 97 vrk 10 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.