Kuvaus

W. Somerset Maugham: NÄYTTELIJÄTÄR. Suomentanut J. A. Hollo. Kansipaperin piirrokset: Kari Piippo. 1977 Suuri Suomalainen Kirjakerho. 237-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä. 

Näyttelijätär (Theatre 1937, suom. 1951) on mieliinpainuvaa kertomataidetta, hieno romaani uransa huipulla olevasta näyttelijättärestä, hänen ihmissuhteistaan ja yllättävästä rakastumisestaan nuoreen varsin tavanomaiseen mieheen. Teos vie lukijansa 1930-luvulle. Julia Lambert on Lontoon juhlituimpia näyttelijättäriä. Hän hehkuu parrasvaloissa kypsää karismaa ja nauttii uskollisten ihailijoiden kiintymyksestä samalla kun teatterinjohtaja-aviomies hoivaa taitavasti hänen uraansa. Mutta Julia kaipaa elämäänsä sittenkin uutta kipinää. Kun nuori, seurapiireihin kuulumaton Tom Fennell tunnustautuu näyttelijättären ihailijaksi, ei Julia kykene vastustamaan nuorukaisen viatonta palvontaa. Kiihkeäksi roihahtava suhde lääkitsee lähestyvää keski-iän kriisiä, mutta aikooko nuori rakastaja jättää diivan pelkkään sivuosaan? W. Somerset Maughamin loistava romaanitekniikka sekä syvällinen ihmistuntemus yhtyvät vaikuttavasti tässä yllättäväkäänteisessä romaanissa.

William Somerset Maugham (1874 Pariisi – 1965 Nizza) oli 1900-luvun alkupuolen sekä tunnetuimpia että suosituimpia länsimaisia kirjailijoita. William Maugham oli lähetetetty vanhempiensa kuoltua Ranskasta Englantiin sisäoppilaitokseen ja sukulaisten hoiviin. Hän opiskeli Saksassa lääkäriksi. Toisen teoksensa Liza of Lambeth (1897) saama menestys sekä kriitikkojen että lukijoiden parissa saivat hänet hylkäämään lääketieteen ja aloittamaan 65 vuotta kestäneen kirjailijanuransa. Maughamin teoksista 18 on ilmestynyt myös suomeksi, ensimmäiset jo 1920-luvun puolivälissä. Myydyimpiä myös Suomessa on herkullisen ironinen romaani Theatre (1937, suom. Näyttelijätär 1951), josta on tehty lukuisia filmatisointeja ja televisiosovituksia, viimeisimpänä elokuva Being Julia (2004 ohjaus Istvan Szabo, pääosissa Annette Bening, Jeremy Irons ja Shaun Evans).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 43 vrk 9 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 43 vrk 9 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.