Kuvaus

Wim Wenders - Berliinin Taivaan Alla
VHS kasetti 1987

Berliinin taivaan alla (Der Himmel über Berlin) on Wim Wendersin ohjaama saksalais-ranskalainen draamaelokuva vuodelta 1987. Elokuva kertoo enkeleistä, jotka tarkkailevat elämää Berliinissä kylmän sodan päättyessä, filmitähdestä (komisario Columbona tunnettu Peter Falk), joka vierailee kaupungissa, ja kaukana kotoaan olevasta trapetsitaiteilijanaisesta.

Elokuvassa toistuu Peter Handken runo ”Lied Vom Kindsein”. Elokuvan alkuosa on mustavalkoinen ja ”realistisempi” loppuosa värillinen.

* * *

Wim Wendersin sodan arpeuttamalla taivaalla on lukuisa joukko lempeitä, popliinitakkisia enkeleitä, jotka kuuntelevat kuolevaisten tuskaisia mietteitä ja yrittävät lohduttaa heitä. Yksi enkeleistä, Damiel (Bruno Ganz), haluaa ryhtyä kuolevaiseksi rakastuttuaan kauniiseen trapetsitaiteilija Marioniin. Omana itsenään esiintyvä Peter Falk avustaa muodonmuutoksessa kertomalla ihmisenä olon yksinkertaisista iloista. Enkelin näkökulmasta kuvattu elokuva on mustavalkoinen, mutta hehkuu väreissä silloin, kun enkelit havainnoivat ihmiselämän realiteetteja. Lopulta Damiel päättää, että hänen on saatava kokea ihmisyys kaikkine puolineen. 


Lue lisää elokuvasta >>

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 115 vrk 9 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

23 € Sulkeutuu 115 vrk 9 h 37 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.