Kuvaus

Kuvittele peli, joka on yhdistelmä Splinter Cell -tyyppistä hiippailua ja jännittävää vampyyrijahtia. Voiko parempaa peli-ideaa ollakaan? Näin kuvittelin myös itse Vampire Rainia odottaessani, mutta totuus oli melko karmea. Peli on nimittäin aivan hirvittävää roskaa.

Vampire Rain tulee jäämään pelihistoriaan eräänlaisena merkkipaaluna. Vaikka Xbox 360:lle on julkaistu jo aiemminkin huonoja pelejä, yksikään ei ole ollut näin läpimätä. Nyt olisi pelimaailman Mystery Science Theater 3000:lle käyttöä.

Vampire Rain on taktinen hiiviskelypeli, jossa pelaaja vaani sateisissa kaupunkimaisemissa vampyyreitä, jotka ovat jostain käsittämättömästä syystä valloittaneet koko maailman. Vain Yhdysvaltain hallituksen kivikova erikoisjoukko voi pysäyttää pitkähampaiden suhaamisen, ainakin jos he löytävät jostain pelaajan, joka sietää peliä yli 10 minuuttia.

Vampire Rainissa on nimittäin ryssitty aivan kaikki, pelituntumasta alkaen. Voisi kuvitella, että modernissa hiippailupelissä olisi käytössä kunnon piiloutumis- tai suojautumissysteemi. Väärässä olisi, sillä Vampire Rainissa piiloutuminen toimii yksinkertaisella ”kävele kyykyssä ja rukoile” -metodilla. Vampyyreillä on näkökeila, joka osoittaa, mihin kalmon silmät sillä hetkellä tuijottavat. Mikäs siinä, mutta korpsit näkevät rutiininomaisesti laatikoiden, autojen ja joskus jopa seinien läpi, vesittäen koko hiippailuelementin.

Kun pelaaja havaitaan, edessä on väistämätön game over. Vaikka erikoisjoukot taistelevat vampyyri-invaasiota vastaan, kukaan ei ole viitsinyt antaa heille tehtävään sopivia aseita. Käytössä oleva rynkky on niin onneton tussari, ettei sillä ole edes teoreettisesti mahdollista tappaa sekunnissa lähietäisyydelle sprinttaavaa vampyyriä, joka listii pelaajan yhdellä lyönnillä. Myöhemmin pelaaja saa käyttöönsä erikoisaseita, joilla vampyyrit jopa kaatuvat, mutta aivan liian myöhään. Kuka jaksaa viiden tunnin tuskan vain saadakseen haulikon, jossa on kolme ammusta?

Käytössä on myös erikoisvalmisteinen puukko, jolla voi äänettömän hiippailun jälkeen listiä vampyyrin kosketusetäisyydeltä, mutta jotenkin Vampire Rainin koko surkeuden kruunaa se, että puukossakin on ammuslaskuri – vieläpä aivan liian kitsas sellainen.

Moni olisi valmis luovuttamaan jo tässä vaiheessa, mutta koska joku sankari kuitenkin kuvittelee, että ankaran kuoren alla piilee pelaamisen arvoinen teos, jatketaan. Miltä kuulostaisi tehtävä, jossa hiippaillaan 20 minuuttia pitkin sateisia katuja, jotta pelaaja pääsee ampumaan puisia laatikoita? Miltä kuulostaisi juoksunopeus, joka vastaa muiden pelien ryömimisvauhtia? Miltä kuulostaisi tehtäväsuunnittelu, joka perustuu pelaajan kykyyn aloittaa uudelleen ja uudelleen, kunnes hän osaa ulkoa jokaisen vihollisen liikkumareitin ja pystyy näin valitsemaan sen ainoan oikean reitin päämääräänsä? Aivan kamalalta, ainakin minun mielestäni.

Ja tätä on myös Vampire Rain pähkinänkuoressa – aivan kamala hiippailupeli, joka onnistuu pilaamaan mainion peli-idean typerryttävän huonolla pelisuunnittelulla ja pöyristyttävän luotaantyöntävällä pelattavuudella. Vampire Rain on todiste siitä, ettei Jumalaa ole olemassa tai ainakin siitä, että Hän vihaa meitä kaikkia. Kiertäkää kaukaa.

Katso myös muut kohteeni! Image result for clipart

Löytyy paljon videopelejä uutta, vanhaa, retroa, tulevaa, käsikonsolia, tietokonetta:

Nintendo

Virtual Boy/Gameboy/Color/Advance/Ds/3ds/Lite/Dsi

Nes/Snes/Saturn/N64/Famicom/Gamecube/Wii/WiiU/Switch

Xbox

Xbox360/Xbox One/X/Elite

Playstation

Ps1/Psx/Ps2/Ps3/Ps4/Ps Vr

PC

Windows/Microsoft/Apple/Sony/Samsung

Elokuvia:

Lasten, Draama, Toiminta, Kauhu, Tieteiselokuva, Sci-fi, Komedia, Erotiikka, Anime, Dokumentti, Kotimainen, Ulkomainen

Kirjoja:

Bestselleri, Uutuus, Vanha, Koulu, Aku Ankka, Dekkari, Trilleri, Elämänkerta, Muistelma, Historia, Musiikki, Seksi, Ruoka, Juoma, Manga, Psykologia, Terveys

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 88 vrk 4 h 7 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

19 € Sulkeutuu 88 vrk 4 h 7 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.