Kuvaus

Muistelmat lumessa on kolmen lahjakkaan jääkarhun tarina. Moskovalaisesta sirkuksesta maanpakoon lähtevä isoäiti-jääkarhu sukkuloi akateemisessa maailmassa ja kirjoittaa muistelmiaan. Itäsaksalaisen sirkuksen lavalle päätyvä Toska-pentu sanelee omia muistelmiaan kouluttajalleen unimaailmassa, ja saman suvun viimeinen, todelliseen Berliinin eläintarhassa eläneeseen jääkarhuun perustuva Knut, pystyy kommunikoimaan muiden eläinten kanssa, mutta hoitajaansa se voi luoda vain kosketukselle perustuvan suhteen.

Tawadan teoksessa absurdia ei ole vain rautaesiripun takana, vaan mikä tahansa järjestäytynyt, luonnosta erkaantunut yhteiskunta saa surrealistisia sävyjä. Tawada tarkastelee luomisen prosessia, identiteettiä, inhimillisyyden rajoja ja todellisuuden häilyviä ääriviivoja lempeästi, omintakeisesti ja lukijansa haastaen. Muistelmat lumessa on kolmen jääkarhun suulla kerrottu tarina viimeisen vuosisadan suurista muutoksista.

Yoko Tawada (s. 1960) on japanilais-saksalainen kirjailija, joka kirjoittaa sekä saksaksi että japaniksi, ja joka on saanut kummassakin kotimaassaan useita merkittäviä palkintoja. Nyt suomeksi ilmestyvän Muistelmat lumessa -teoksen englanninnos Memoirs of a Polar Bear voitti vuonna 2017 Warwick Prize for Women in Translation -palkinnon.
 

Kuvan taiepahvikantinen kirja. Isompi kuin pokkarikoko.

KUNTO / erinomainen kirja. Ei merkintöjä.

TOIMITUS kirjepostin mukana (suojataan paperilla mahdollisuuksien mukaan). Kirjeissä ei ole seurantaa.

Kuuskulma toimii ainoastaan verkossa. Tuotteissa ei siis ole noutomahdollisuutta. (Lukisithan muutenkin ohjeistuksen - sekä esimerkiksi postitusaikatauluihini liittyvät tiedot ohesta.)

___________________________ VK, japani  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


16 €
Sulkeutuu 90 vrk 4 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

16 € Sulkeutuu 90 vrk 4 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.