Sopimusehdot ja etämyyntisopimuksen ennakkotiedot


Yrityksen omilla sopimusehdoilla ei rajoiteta kuluttajansuojalainsäädännöstä tai muusta pakottavasta lainsäädännöstä taikka Huuto.netin säännöistä käyttäjälle johtuvia oikeuksia. Tutustu kuluttajan oikeuksiin tarkemmin verkossa Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.


Yrityksen omat sopimusehdot:

Sopimusehdot

§ 1 Yleiset ehdot

Jättämällä voittavan huudon tuotteesta Huuto.net -verkkohuutokaupan kautta sitoutuu asiakas noudattamaan seuraavia sopimusehtoja.

§ 2 Sopimuksen syntyminen

Huuto.net -verkkohuutokaupassa olevien tuotteidemme esilläolon tarkoituksena on ainoastaan asiakkaiden tilausten vastaanottaminen. Jättäessään voittavan huudon, lähettää asiakas myyjälle Saksan siviililain § 145 BGB:n mukaisen tarjouksen. Asiakas saa varmistusviestin tilauksen vastaanotosta sähköpostitse. Sopimus Jago24-verkkokaupan ja asiakkaan välillä syntyy kun tarjous on hyväksytty kymmenen päivän sisällä josta ilmoitetaan asiakkaalle joko kirjallisesti tekstimuodossa, tai kun tuote on lähetetty. Ennakkomaksun ollessa kyseessä sopimus syntyy kun asiakas on maksanut tilauksen, ja tuote lähetetään 10 päivän kuluessa maksusta.

§ 3 Palautusehdot tilauksen peruutuksen yhteydessä

Peruuttamisoikeus
Teillä on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta.Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua
Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi teidän on ilmoitettava meille päätöksestänne peruuttaa sopimus yksiselitteisellä ilmoituksella meille (JAGO AG, Ingersheimer Str. 12. 70499 Stuttgart
Deutschland. E-Mail: info@jago24.de) (esimerkiksi kirjeellä postitse, faksilla tai sähköpostilla). Voitte käyttää liitteenä olevaa malliperuuttamislomaketta, mutta mallilomakkeen käyttö ei ole pakollista.


Tietoa palautuksesta

Palautusoikeus

Tuotteen voi palauttaa 14 päivän sisällä ilman syytä ilmoittamalla kirjallisesti (esim. postitse tai sähköpostitse) palautuksesta tai palauttamalla tuotteen tämän aikarajan sisällä. Palautusaika alkaa tämän ohjeistuksen vastaanottamisesta kirjallisessa muodossa, mutta ei kuitenkaan ennen kuin asiakas on vastaanottanut tuotteen tai ennen kuin tilausvahvistus joka sisältää tilauksen keskeiset sopimusehdot on lähetetty.

Palautuksen katsotaan saapuneen ajallaan, kunhan se lähetetään em. aikarajan puitteissa. Kaikki palautukset tulee lähettää osoitteeseen:

JAGO AG
Sonnenhügel 1
37269 Eschwege
E-Mail: info@jago24.de

Palautuksen aiheuttamat toimenpiteet

Asiakkaan tulee tarkastaa toimitus välittömästi sen vastaanotettuaan. Pakkaus on säilytettävä mahdollista palautusta varten. Mikäli tuote on kadonnut kuljetuksen aikana, vioittunut tai toimitettu tuote ei ole oikea, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi. Mikäli tuote on vaurioitunut kuljetuksen aikana, on asiakkaan välittömästä tehtävä reklamaatio ko. kuljetusyritykselle.

Myyjä ei vastaa palautuskuluista.

Mikäli asiakas on kykenemätön palauttamaan tuotetta täysin tai osittain, tai jos tuote palautuu alkuperäistä heikommassa tilassa, on asiakas velvoitettu korvaamaan osan tuotteen arvosta. Tämä ei koske tapauksia joissa tuotteen heikentynyt tila johtuu tuotteen tarkastamisesta.

Kaikki ostohinnan korvaamiseen liittyvät toimenpiteet on suoritettava 30 päivän sisällä siitä kun ostaja on ilmoittanut palautuksesta joko ilmoittamalla kirjallisesti tai palauttamalla tuotteen myyjälle ilman ennakkoilmoitusta.

§ 4 Toimitus, toimituskulut ja vastuun jakautuminen

Toimituskulut vaihtelevat lähetyskohtaisesti riippuen tilatuista tuotteista ja niiden määrästä. Kuluttajakaupassa myyjä ottaa vastuun lähetyksestä, riippumatta lähetyksen tyypistä. Yritysasiakkaiden (Tässä yhteydessä yritysasiakkaan määrittelyssä noudatettava lainkohta on Saksan siviililain § 14) ollessa kyseessä ottaa asiakas täyden vastuun ja riskin lähetyksestä kun tilaus on luovutettu myyjältä eteenpäin

§ 5 Omistusoikeus

Myyjä säilyttää omistusoikeuden tuotteeseen kunnes tilaus on täysin maksettu.

§ 6 Maksuehdot

Vain tilauksen yhteydessä osoitetut maksutavat ovat hyväksyttyjä Jago24-verkkokaupassa.

§ 7 Takuu ja virhevastuu

Virhevastuu tuotteille myönnetään EU:n ja Saksan liittotasavallan lakien mukaisesti.

§ 8 Tietoa etämyynnistä ja asiakkaan saamasta tiedosta tilauksen suhteen elektronisessa kaupankäynnissä

a) Ainoastaan näissä sopimusehdoissa mainitut toimintatavat ovat sitovia myyjän suhteen.
b) Asiakkaalla on mahdollisuus nähdä tilausprosessin aikana antamansa tiedot ja mahdollisten virheiden kohdalla korjata ne tilauksen tiedoista ennen tilauksen lopullista lähettämistä. Tilausta voidaan myös muuttaa milloin tahansa ennen kaupan toteutumista.
c) Kaikki oleelliset tuoteominaisuudet (kuten tarjouksen päättymisaika) ovat nähtävillä tuotesivuilla.
d) Valitukset ja takuuvaatimukset myyjälle voi lähettää osoitteeseen joka on annettu kuvauksessamme.
e) Myyjä ei tallenna sopimuksen tekstiä eikä se näin ollen siis ole myyjän saatavilla kaupan toteutumisen jälkeen. Asiakas voi kuitenkin tulostaa sopimuksen käyttämällä selaimen tulostusominaisuutta tai tallentaa sen tietokoneelleen käyttämällä selaimen tallennusominaisuutta.
f) Tiedot maksu- ja lähetysehdoista sekä kaupan loppuunsaattamisesta on saatavilla tilauksen yhteydessä.

§ 9 Sovellettavat lainkohdat

Asiakkaan ja myyjän välistä sopimusta määrittävät Saksan liittotasavallan lait poislukien lait jotka koskevat hyödykkeiden kansainvälistä myyntiä. Näiden lainkohtien soveltaminen toteutuu vain niiltä osin kun ne eivät ole ristiriidassa asiakkaan asuinmaan tai osavaltion lainsäädännön kanssa. Yritysasiakkaiden ja julkisyhteisöiden ollessa kyseessä sovelletaan myyjän sijaintimaan lainsäädäntöä kaikissa kiistatilanteissa. Edellämainittu pätee myös jos asiakkaalla ei ole toimivaltaa Saksassa tai EU:ssa tai jos asiakkaan sijainti on syystä tai toisesta sopimushetkellä tuntematon. Oikeus soveltaa tarvittaessa toisen lainkäyttöalueen lainsäädäntöä säilyy muuttumattomana.
YK:n kansainvälisen kauppalain (CISG) soveltamisesta pidättäydytään.

§ 10 Määräysten itsenäisyys

Jos näissä sopimusehdoissa määriteltyjen ehtojen yksi kohta lakkaa syystä tai toisesta pätemästä, sovelletaan sen muita kohtia silti kuten aikaisemminkin.

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.


§ 11Vaihtoehtoiset riidanratkaisumenettelyt

11.1 EU-komission alusta koskien online riidanratkaisua: http://ec.europa.eu/consumers/odr
Tämän sivuston kautta voidaan hakea tuomioistuimen ulkopuolista ratkaisua online myynniin ja palveluiden sopimuksien riita-asioissa kuluttajien ja elinkeinoharjoittajien välillä.

11.2 Myyjä ei ole velvollinen eikä halukas osallistumaan riidanratkaisumenettelyyn sovittelulautakunnassa.


V S-vk-og36


Yhteystiedot

Yrityksen nimi Jago AG
Y-tunnus DE283513307
Osoite Ingersheimer Str. 12, 70499 Stuttgart
Puhelinnumero +4971132090094
Sähköposti mira.andstroem@jago-ag.com