Kuvaus

Hyvässä iskussa oleva jättikirja (Koko n. 28 x 28cm) HEAVY METAL diggareille.

Heavy metal - raskaan musiikin pioneerit, jättiläiset ja kapinalliset

by Daniel Bukszpan

Heavy metal - Raskaan musiikin pioneerit, jättiläiset ja kapinalliset esittelee tärkeimmät hevibändit AC/DC:stä Warrantiin sekä tarjoaa paljon kiinnostavaa tietoa raskaan musiikin historiasta. Suurikokoisen kirjan upeat valokuvat ja vetävä teksti eivät pelkästään kerro bändeistä ja niiden diskografioista vaan luovat laajempaa kuvaa musiikkityylistä, joka vaikutti niin populaarikulttuuriin, muotiin kuin asenteisiinkin. Kirjan esipuheen on kirjoittanut heavylegenda Ronnie James Dio, jonka mukaan kirja on "perusteellisin ja informatiivisin metalliteos jonka olen koskaan lukenut".

Jättikokoinen kirja satoine komeine värikuvineen ja mielenkiintoisine yhtyeineen on jokaisen uuden ja vanhan metallipään toivelahja! Suomenkieliseen, päivitettyyn laitokseen on lisätty osio tärkeimmistä suomalaisyhtyeistä. Yhtyeiden valinnasta ja kotimaisesta esipuheesta vastaa todellinen heavy-veteraani, Tarotista ja Nightwishista tuttu Marco Hietala.

- - - - -

Heavy Metal - Raskaan musiikin pioneerit, jättiläiset ja kapinalliset on kookas (n.28 senttiä kanttiinsa ja reilut pari kiloa) kahvipöytäkirja, jonka kanssa pidemmällekin hevisivistyksessään ehtineellä on hauskaa melkein loppuun saakka.

Jos hevikulttuuria opetettaisiin koulussa, Bukszpanin Heavy Metal voisi olla juuri yläasteelle siirtyvän siimatukan oppikirja. Kaikki genrelle oleelliset yhtyeen katetaan ytimekkäin esittelyin. Alagenreissään jokseenkin tärkeälle yhtyeelle irtoaa puolesta sivusta kokonaiseen sivuun palstaa, mutta raskaan musiikin pioneerien historiaa valotetaan toisinaan useiden sivujenkin verran, aivan kuten oikein onkin. Bändit ovat laajemmin heviään seuraavalle lukijalle enimmäkseen tuttuja, mutta onpa tekijä livauttanut sekaan myös muutaman yllätyksen. Käsi pystyyn, kuka tuntee Esimerkiksi Granicuksen? Varsinaisia puutteita en merkkipaaluyhtyeiden joukossa bongannut kuin In Flamesin... se kai nyt kuitenkin on jonkinlainen virstanpylväs Göteborg-metallissa.

Bukszpanille on nostettava hattua siitä, että kirjailija ei kuvittele heavyn syntyneen tyhjiössä vaan on sisällyttänyt oppaaseensa yhtyeitä, joilla on ollut raskaan musiikin kehitykseen selkeä vaikutus (esim. MC5, Queen ja Jimi Hendrix), vaikkei niitä tänä päivänä heavybändeiksi kukaan mieltäisikään. Täten kirja antaa jonkinlaisen kuvan myös raskaamman musiikin kehityskaaresta. Näkemys on toki Bukszpanin oma, mutta paljon hatarampiakin hevin evoluutioteorioita on vastaan tullut.

Kirjan kuvitus ja layout on mielekästä ja silmää miellyttävää. Se ei rajoitu vain promofotoihin ja levynkansiin, vaan sitä on elävöitetty patchein, laminaatein, vanhoin flaijerein ja muun oleellisesti hevikulttuuriin kuuluvan sälän kera. Hevimetallinsa läpikotaisin tuntevalle kirja tarjoaa muutamat hörinät, sillä Bukzpanin kielenkäyttöä leimaa hevareille ominainen huumori, joka ei ujostele pilaillakin kohteillaan. Kuvateksteissä Bukzspan irrottelee välillä jopa herkullisesti. Bukszpan ei ole hukannut heavyfanin mentaliteettiaan ja onnistuu välittämään lukijalleen aitoa innostusta ja tervettä itseironiaa. Se tekee Heavy Metalista antoisan ja arvokkaan teoksen muillekin faneille.

Kaiken kaikkiaan Heavy Metal - Raskaan musiikin pioneerit, jättiläiset ja kapinalliset on arvokirja. Se on kaunis omistaa, upea kirja selailla ja tarttuvasti kirjoitettua mukavaa ajankulua.

POSTITETTAESSA PK.lisä 6,96e

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 31 vrk 13 h 59 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11,95 € Sulkeutuu 31 vrk 13 h 59 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.