Kuvaus

Persoonallinen, erilainen omaelämäkerta.
Miljoonat tuntevat Lilli Palmerin näyttelijättärenä ja Rex Harrisonin entisenä vaimona – nyt Lilli Palmer tunnetaan myös lahjakkaana kirjailijana, jonka omaelämäkerta on jo toista vuotta ollut Saksan myyntitilastojen ykkönen.
”Ensi-ilta on hääyö” kuvaa näyttelijättären lapsuutta Berliinissä ennen Hitlerin valtaannousua. Juutalaisen lääkäriperheen tytär kävi teatterikoulun jo hyvin nuorena rinnan lukion kanssa ja sai kiinnityksen Darmstadtin teatteriin. Hitlerin valta teki kuitenkin lopun nuoren näyttelijän vasta alkaneesta teatteriurasta Saksassa: 19-vuotiaalta Lilliltä evättiin juutalaisena työlupa ja hänen oli lähdettävä etsimään leipäänsä muualta.
Seurasi vuosi Pariisissa, missä Lilli elätti itsensä yökerholaulajattarena. Sitten oli vuorossa Englanti ja Lontoo, jossa hän pääsi elokuvauran alkuun. Ja vihdoin – Hollywood, New York ja Broadway!
Lilli Palmer koki 40-luvun Hollywoodin ja kuvailee huumori silmäkulmassaan elokuvakaupungin ilmapiiriä, myös sen kulissientakaista elämää: kuulut tähdet leikkimässä kuurupiiloa, esittämässä toisiaan, juhlimassa aamunkoittoon. Luonnehtivin välähdyksin Palmer kertoo näyttelijän työstä, elokuvistaan ja näytelmistään Rex Harrisonin, Gary Cooperin, Clark Gablen kanssa, pohtii joitain roolejaan – mm. Anastasiaa – pitkäänkin. Avioliitostaan hän puhuu tahdikkaasti, ilman sensaationhalua. Hienovaraisella kynällä, kaunistelematta, mutta silti myötätuntoisin vedoin on piirretty lähikuvia monista merkkihenkilöistä. Eloisassa kavalkadissa vilahtavat Greta Garbo, Noel Coward, G.B. Shaw, Windsorin herttuapari, Helen Keller ja monet muut. Kuuluisuuksien muotokuvat ovat kuitenkin vain osa Lilli Palmerin syvästi koskettavaa, täydesti elettyä elämää, myös Hollywood vain episodi.
362 sivua, kovakantinen. Weilin + Göös 1976. Kansipapereissa kulumaa, itse kirja on hyvässä kunnossa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 30 vrk 19 h 18 min
Myyjä edellyttää ostajalta vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3,10 € Sulkeutuu 30 vrk 19 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.