Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

  • EHDOTA HINTAA !
  •  
  • Erittäin vähän käytetty, uudenveroinen. Käytetty vain minun työpöydällä muutamien vertailumittausten tekemiseksi ja sen jälkeen varastoitu. Probet ja LA probe käyttämöttömiä. Tehdastakuuta on nyt jäljellä noin 32 kuukautta.
  • e-mail osoite kyselyille ilmoituksen lopussa

Kysy siis sähköpostilla jos on kysyttävää niin kysymys tulee perille varmimmin.
(ilmoitus tuosta "kysy myyjältä" ei sensijaan useinkaan tule vaan päätyy automaattiseen roskapostisuotimeen)


Kaikkia Siglent mittalaitteita on myös saatavilla. Kysy!
Huomaa myös useat uudet (hardware 12 bittiset) HD mallit


 

Tämä kaupan kohde on SDS2104X Plus. 4 kanavainen 100MHz malli (+virallinen päivitys 200MHz). 

Tämä SDS2104X Plus sisältää perusvarustelun lisäksi Siglentin viralliset maksulliset optiot:

  • Taajusalueen noston 100MHz >>> 200MHz = SDS2204X Plus
  • Arb/funktio generaattori (sisäinen hardware) aktivointi lisenssi
  • MSO toimintojen aktivointilisenssi (16 kanavainen LA)
  • LA probe 16 kanavaa. Korkealuokkainen!
  • Normaalien vakiona olevien SPI, I2C, UART, CAN, LIN  dekoodausten lisäksi:
  • MIL1553B, CANFD, I2S, Flexray, SENT  ja Manch

Yhdessä kuvassa näkyvä LA mittapää kuuluu kauppaan. Muut tavarat siinä kuvassa eivät kuulu tähän kauppaan. 


Kaikkia Siglent mittalaitteita on myös saatavilla. Kysy!
Huomaa useat uudet (hardware 12 bittiset) HD mallit




SDS2000X Plus mallista on tullut todella suosittu - enkä ihmettele. Kaikki tietävät että tämä on huippuluokkaa tässä hintaluokassa.
Yksi merkittävä seikka on 2x ADC kun monissa on 1. Samoin muun muassa BodePlot (FRA) on täysin omaa luokkaansa.

Suurelle kysynnälle on ilmeisesti myös jokin muukin "mystinen" lisäsyy...  Jos törmäät jossain netissä joihinkin vinkkeihin laitteen "muuntuvuudesta" niin en ota niihin mitään kantaa muuten kuin: omalla vastuulla... täysin. Rauta on sama kaikissa 2000X Plus 4-kanava versioissa.

4 kanavaa, maks 2 x 2GSa/s ja max 2x 200M samplemuisti. 16kanavainen LA valmius jolloin laitteesta tulee 4 + 16 MSO.
   -- kannattaa siis tiedostaa että MSO on täysin eri asia kuin oskilloskooppi + erillinen joku LA purkki. Tässähän LA digi signaalit säilyttää tiukan ajallisen sykronin analogisten kanavien signaalin kanssa ja molemmat näkyy ruudulla samaan aikaan tietenkin ja triggauksia voi yhdistää monipuolisesti. Myös sarjaliikenteen dekoodaus kaikilta kanavilta. 
 
Wfm/s nopeus maksimissaan 120000 wfm/s ja sekvenssitallennuksessa jopa 500000 wfm/s.  Segmenttien maksimimäärä on 90000. Kun segmenttitallennus (sequence mode) ei ole käytössä tuota muistia käytetään jatkuvasti taustalla automaattisesti toimivaan historiatallennukseen. (Näit jotain, pysäytä skooppi ja palaa historiassa taaksepäin. Määrä riippuu käytössä olevista asetuksista, historiaa tallenetaan taustalla sen vaikuttamatta skoopin nopeuteen) Toki historiatallenusta voi muutenkin käyttää. Esimerkiksi vastaanottamaan sarjaliikennesanomia joita voi sitten dekoodata sieltä muistista.


Mikä tämä oskilloskooppi on?

Sarjassa on 100, 200 sekä 350MHz mallit. 
Täysnopean samplebufferin pituus on maksimissaan 200M nelikanavaisissa kummallekin kanavaparille erikseen.  
10-bit toimintatilassa raja on kaikissa malleissa jokseenkin 100MHz jossa on sen -3dB piste ja -10dB noin reilussa 150MHz. (koskee kaikkia SDS2000X Plus malleja)

Nopeimmillaan SDS2000X Plus pystyy noin 120000 vaakapyyhkäisyyn sekunnissa (wfm/s) ja luonnollisesti ne kaikki päivittyvät myös ruudulle.
Erittäin kehittyneet triggaustoiminnot myöskin nykyisin alkavat korvata niitä huippunopeuksia joilla on ollut merkitystä esimerkiksi harvinaisten glitchien metsästyksessä. Kuka niitä istuu nenä ruudussa vahtimassa. Antaa skoopin itse löytää ne. Sitä varten on kehittyneet triggaustavat joista ei jokin aika sitten osattu edes uneksia. Tosin niitähän ei esim Keysightin alemman pään mallit osaa lainkaan ja siksi pitää ylimainostaa niitä "fantastisia" wfm/s meganopeuksia joista mainoksista unohtuu kertoa toinen puoli tarinaa... 

SDS2000X Plus maksimi nopeus on 120kwfm/s. Näyttössä on tietenkin käytettävissä kirkkausgradientti joka on oikeaoppisesti tehty eikä mikään persistence kyhäelmä. Toki skoopissa tietenkin on persistence toiminto erikseen - se on taas aivan toinen juttu. 
Tämän lisäksi on valittavissa näyttötavaksi värigradienttinäyttö jossa väreillä kuvataan kuinka usein signaali on kussakin kohdassa ollut. Se on joskus hyödyllinen havainnoitaessa poikkeamia signaalissa jolloin ne voivat erottua silmälle helpommin.

Skoopin triggaus on luonnollisesti täysverinen kehittynyt digitaalitriggaus. Triggausjärjestelmä on kiinni suoraan ADC ulostulevassa reaaliaikaisessa "raaka" datassa. Tällä tekniikalla päästään tarkkoihin ja myös hyvin edistyksellisiin triggaustapoihin ja niitähän tässä mallissa riittää.
Triggaustarkkuus on erinomainen ja triggausjitteri on erittäin pieni jolla saralla Siglent kuuluu kuninkuusluokkaan. Yksinkertaisesti jos skoopin triggaus on kehno, koko skooppi on kehno vaikka siinä olisi mitä hienouksia ja "muodikasta" ulkonäköä. Hyvälaatuinen triggaus on hyvän skoopin ydin jonka merkitystä ei liikaa voi korostaa. 
Mukana on myös uusi ns Zone trigger toiminto joka soveltuu esimerkiksi harvinaisten glitchien ja muiden satunnaisten harvinaisten poikkeamien etsimiseen. 
 

Nykyaikaiseen vakavasti otettavaan skooppiin pitää kuulua "segmented memory"  eli nopea sekvenssi tallennus ja nimenomaan aito sellainen eikä mikään halpa kuvaframe recorder. Siglentin nopeus on tässä hintaluokassa erinomainen. Maksimissaan jopa 500000 segmenttiä (wfm) sekunnissa ja tietenkin aikaleimattuna. Maksimi segmenttien määrä on 90000.  Sekvenssitallennuksen tärkein ominaisuus ei ole kuitenkaan pelkkä maksiminopeus. Sitähän usein käytetään myös ikäänkuin muistin jatkamiseen. Otat vaikka sekunnin välein tulevia 10ns pulsseja sisään 2GSa/s näytteityksellä ja siellä niitä on max 90000 kappaletta. Niitä voit sitten tarkastella sieltä muistista ja mittailla sekä tutkia monin tavoin. Luonnollisesti niissä on jokaisessa myös aikaleima.
Erittäin edistykselliset triggaukset joltain osalta vähentää myös tarvetta wfm/s huipunopeuksiin muun muassa harvinaisten anomalioiden pyydystämisessä silmin vahtimalla kuvaruutua. Annetaan se tehtävä mieluummin skoopin hoidettavaksi.
On joskus uskomatonta kuinka heikosti tätä nopeaa sekvenssitallennus toimintoa ymmärretään ja yritetään jopa väärin soveltaa käyttöön ja sitten ihmetellään kun se on ihan p...  jopa esiintyvä "taiteilija",  EEVblog isäntä, sortui täydelliseen kämmiin tässä asiassa. No mediabisnes on sellaista, suosio ei välttämättä kasva huolellisella tarkalla analysoinnilla vaan tuottamalla "klikkiotsikoita".

...ja sama ellei enemmänkin koskee seuraavaa. Voi kun joku tekisi skooppikoulun jossa puhutaan asiaa eikä leikitä. 

Eikä se herkku tähän lopu kaikissa Siglent SDS___X __  ja SDS___A malleissa on reaaliajassa jatkuvasti taustalla toimiva Historia tallennus. Voit skoopin pysäytettyäsi palata asetuksista riippuen (muistin määrä yms) jopa 90000 trigattua yksittäistä "vaakapyyhkäisyä" taaksepäin!  Eli juuri ruudulla räpsähti jotain. Stop ja kelaa ajassa takseppäin. Jos vaikka sait sen pyydystettyä. Toki tästä puhutaan kohtalaisen vähän ja ominaisuutta jopa hiukan "vierastetaan" ja väheksytään -- erityisesti niiden toimesta joilla sitä ei ole.
Miksi. No koska se on ollut kohtalaisen harvinainen ominaisuus harrastajan ulottuvilla olevissa oskilloskoopeissa. Se on monessa tilanteessa tehokas työkalu kunhan oppii soveltamaan sitä. Huomaa että LA kanaville ei ole historiatallennusta. 

SDS2000X Plus sarja on suoraan rakennettu myös MSO skoopiksi eli Mixed Signal Oscilloscope jossa MSO/LA hardware on laitteen sisällä emolevyllä toisin kuin esim SDS1x04X-E mallissa.  Lisäoptiolla joka sisältää FW puolella niiden toimintojen aktivointikoodin  sekä logiikkaproben skooppi muuttuu MSO malliksi jossa on 4 analogista kanavaa ja 16 digitaalituloa, eli on samalla 16 kanavainen "logiikka-analysaattori". Luonnollisesti sekä analogisia signaaleja että LA voi katsoa yhtaikaa ja sehän se iso ja tärkeä ero onkin verrattuna niihin erilaisiin erillisiin "LA" laatikoihin.

LA, 16 binäärituloa, samplenopeus on max 500MSa/s. LA muisti 50M/kanava.    Käyttö edellyttää LA Optio lisenssiä.sekä LA probea. LA probe on laaadultaan todella hyvä, mikaanlukien tartuntaklipsit jotka tulevat mukana. Proben impedanssi on 100kOhm 18pF. 1M kaalepi ja yksittäiskaaapelit irotettavin klipsein 18cm.) Huomaa että tässä LA toiminto ei vaadi erillistä LA prosessointiyksikköä kuten SDS1000X+E sarjassa. Aikasynkroni analaogisten ja digitaalisten kanavien välillä on näin huomattavasti parempi.

LA voi olla toiminnassa luonnollisesti yhtaikaa normaalin 4 kanavaisen skoopin kanssa ja signaalit voivat olla yhtaikaa näytöllä. Skooppipuolta voi myös tällöin trigata LA puolelta tai kanavien kombinaatioilla. 
 

Samplenopeudet

Max 2GSa/s kahdelle kanavalle samaan aikaan.
-CH1 ja 2 ovat pari. Jos parista molemmat käytössä 1Gsa/s. Jos vain toinen, 2GSa/s  (2 ja 4 kanavaiset)
-CH3 ja 4 ovat pari. Jos parista molemmat käytössä 1GSa/s. Jos vain toinen, 2GSa/s  (4 kanavaiset)
-Jos kummastakin parista vain toinen käytössä, kummatkin 2GSa/s eli kaksikanavaisena (mutta 4 kanava malli) kumpikin kanava 2GSa/s. Jos toisessa parissa on molemmat kanavat käytössä rajaa se myös toisen kanavaparin maksiminopeuden 1Gsa/s vaikka siinä parissa olisi vain yksi kanava käytössä.
 

Kummassakin kanavaparissa on 200M  täysnopeaa muistia. Jos molemmat kanavat kanavaparissa on käytössä silloin molemmille 100M, jos yksi kanava kanavaparissa käytössä silloin se saa 200M. (ellei toisessa kanavaparissa ole molemmat kanavat käytössä joka pakottaa skoopin ns 4 kanava moodiin)

FFT on  varsin kehittynyt ja näytepituus max 2M !

Kaksi eri FFT samaan aikaan. Tuo toinen on 455kHz keskellä ja toisessa 10.7MHz keskellä. Kun klikkaa F1 tai F2 se näyttää asteikot sen mukaan kumpi on viimeksi valittu. Muuten molemmat päivittyy tietenkin samaan aikaan jatkuvasti..

 

BodePlot (SFRA) on kolmekanavainen + referenssikanava maksimissaan 500 samplea, minimi span ollessa 500Hz. Maksimi 120MHz.
HUOM, omalla sisäisellä signaaligeneraattorilla raja on 50MHz jota ei rajaa BodePlot vaan sen genearaattorin maksimi.
Hiukan lisätietoa SDS2000XPlus bode plot toiminnosta. BodePlot käyttö siis vaatii generaattorin aktivoituna tai ulkoisen minkä tahansa Siglent SDGxxxx  generaattorin.


Ei mikään ihan lelu BodePlot eli FRA!
Kuvassa hyvin alkeellinen verolevylle äkkiä kyhätty 3 kiteen ladder tyyppinen filtteri jollain mikälie halpiskiteillä joita löytyi "kiinalaisesta miljoonalaatikosta".


Huikea määrä erilaisia ominaisuuksia joiden osalta suosittelen datalehden ja User manualin lukemista. 

-Vertikaali alue 500uV/div* - 1mV/div - 10V/div 1-2-5 askelin +  väliarvot eli hienosäätö.

-Horisontaali 1ns/div - 1000s/div (Jos 500MHz optio silloin  500ps + 1000s)

-Näyttö 10,1"  1024x600 TFT kapasitiivisella kosketuspaneelilla. Huomaa että oskilloskooppia voi käyttää samaan aikaan kaikilla ohjaustavoilla, etupaneelin nappuloilla, kosketuspaneelilla tai hiirellä tai niitä kaikkia yhdessä. Hiirikäyttö on aivan erinomainen lisä. Tukee sekä langallista että langatonta. Itse käytin sitä 2.4GHz langattomalla hiirellä.

*500uV/div on digitaalisesti "zoomattu" 1mV/div joka on herkin täyden resoluution herkkyys.
SDS2000XPlus tulokanavien laatu on kohinan osalta poikkeuksellisen hyvä.

Oskilloskooppi optioineen on niin monipuolinen että yksityiskohtaisempi tietous kanattaa kaivaa englannin kielisestä User Manuaalista sekä Datalehdestä.  

Ne löytyvät Siglentin virtallisilta EU alueen sivuilta: http://siglenteu.com/

tai esimerkiksi täältä:  https://siglent.fi/oskilloskooppi-sds2000XPlus.html

Kaikkia Siglent mittalaitteita on myös saatavilla. Kysy!
Huomaa useat uudet HD mallit (12 bittiset)

 

Laitepaketti sisältää

-Oskilloskooppi SDS2104X Plus  edellä mainituin optioin
-4kpl 200MHz 1:1/10:1 probeja (malli Siglent PP215)
-Tehtaan kalibrointitodistus.
-Virtakaapeli
-USB kaapeli
-Quick Start Guide (Aloitusopas)
-Mukana olevien optioiden lisenssit asennettuna ja lisäksi niistä paperikopiot.
-SPL2016  16 kanavainen LA probe 

Huom, mikäli tarvitset korkealaatuisemmat probet, sellaset voi hankkia luonnollisesti lisämaksusta.
Siglentin mallistossa SP2035A (350MHz) sekä SP2050A (500MHz) ovat juuri sellaset. (SP2035A probet tulevat vakiona 350MHz mallin SDS2354XPlus mukana) 100 ja 200MHz mallien mukana tulee PP215, 200MHz asialliset probet. 

Lisäksi luonnollisesti kuitti/kauppakirja laitteen sarjanumerolle yksilöitynä tehdastakuun vaatimin tiedoin. Kauppahinan ALV osuus ei ole vähennyskelpoinen. Kauppahinta on verollinen kokonaishinta yksityisten välisessä kaupassa. 
Uutena Siglent laitteilla on 3v tehdastakuu.  Kokemus on osoittanut että se myös toimii vaikka ovatkin kovin harvinaisia. Siglent tehtaan esivanhennusprosessi ja laadunvalvonta on nyt "viritetty" varsin hyväksi.
Ns tarvikkeilla, kuten esim probet, takuu on 1v koskien valmistusvikoja jotka useinmiten ovat selkeitä ja ilmenevät varsin pian. 
Tämän yksilön takuuta on helmikuun lopulla 2024 jäljellä noin 33 kuukautta.


Toimitus:

Nouto ovelta (ei varsinaista testailu/mittailu mahdollisuutta), Posti, Tuonti (lähialueella ~50km ja kauemmaksi sovittaessa)
Mikäli toimitus on Postipaketti, toimituskulut 20 euroa. (Postin palveluiden epäluotettavuudesta ja vastuuttomuudesta johtuen en voi suositella kuin varauksin)


Laitteeseen ei ole suomenkielistä ohjekirjaa eikä datalehteä eikä käyttöturvallisuuteen liittyvää kirjallista ohjetta. Ostajan on hallittava tässä suhteessa laitteen käyttö joko hallitsemalla englanninkielisen ohjemateriaalin ymmärtäminen riittävästi ja/tai riittävät tiedot muuten. Ostaja vakuuttaa ymmärtävänsä tämän kauppaa tehdessään!

Neuvoja saa kysyä. 

Laitteen oikea käyttäminen (myös ilman suomenkielisiä ohjeita) edellyttää ostajalta/käyttäjältä riittävää tietoa, taitoa ja kokemusta ja huolellisuutta laitteen käyttämisestä mittalaitteena turvallisesti henkilövahinkovaaran suhteen sekä laitteen vahingoittumisen estämiseksi käyttövirheen seurauksena.  Virheellisestä käytöstä aiheutunut vika ei ole takuuperuste.


Mittalaitteet EIVÄT OLE sillätavalla suojattuja ja käyttöturvallisia niiden käyttötarkoituksessa kuin kodin viihdelaitteiksi tai muiksi käyttölaitteiksi valmistetut sähkökäyttöiset laitteet.
Tämä johtuu jo ihan niiden käyttötarkoituksestakin kun niitä käytetään mitatessa ja tutkiessa jännitteellisiä ja/tai virrallisia laitteiden osia. Älä KOSKAAN käytä laitteita muuhun kuin suojajännitteisten ja matalaoikosulkuvirtaisten laitteiden tutkimiseen ellet ole saanut koulutusta ja perehdytystä tai muuten hankkinut riittävää tietotaitoa vaarallisten jännitteiden ja virtojen kanssa työskentelystä ja mittalaitteiden oikeasta käytöstä niitä tutkittaessa.

Tällaisia laitteita EI OLE tehty siten käyttöturvallisksi kuin yleiseen käyttöön tarkoitetut lelut, viihdelaitteet, kodinkoneet jne. Ammattitaitoisen henkilön käytössä oikein käytettynä ovat tietenkin normaalilla tavalla turvallisia. "älä viitti, kyl mä tiiän...oon ennenkin..." oli ne kuuluisat viimeiset sanat. Jos on kysyttävää käyttöturvallisuus asioissa, kysy! Tyhmiä kysymyksiä EI ole. Tyhmiä vastauksia sensijaan näkee aika usein - liian usein.

Vastaan mielelläni kysymyksiin. Alla näkyy mailiosoite Siglent laitteiden osalta. 

Kaikkia Siglent mittalaitteita on myös saatavilla. Kysy!
Huomaa useat uudet (hardware 12 bittiset) HD mallit 70MHz - 1GHz

SDS804X HD, SDS814X HD, SDS824X HD, SDS1104X HD, SDS1204X HD, SDS2104X HD, SDS2204X HD, SDS2354X HD
SDS3034X HD, SDS3054X HD, SDS3104X HD

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


1 770 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 22.3.2024 4:20
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.