Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on listattu tällä hetkellä asiakaspalvelulta kysytyimmät kysymykset. Huuto.netissä tehdään parhailaan uudistuksia. Tarkempaa tietoa Huuto.netin uudistuksista löydät sivulla Huuto uudistuu.

 1. Olen unohtanut tunnuksen ja/tai salasanan. Voitteko lähettää minulle tarvittavat tiedot?

  Kyllä voimme. Jos muistat käyttäjätunnuksesi TAI tunnukseesi liitetyn sähköpostiosoitteen, tilaa sähköpostiisi tunnuksen ja salasanan palautusviesti. Lähetämme sähköpostiisi tunnuksesi sekä linkin salasananvaihtosivulle.

 2. Miten muutan ilmoitukseni tietoja?

  Pääset muokkaamaan ilmoituksesi tietoja kirjautumalla sisään ilmoitussivulle. Ilmoituksen alkuperäisiä tietoja ei pääse enää muokkaamaan ensimmäisen Huudon tai Hintaehdotuksen vastaanottamisen jälkeen. Voit kuitenkin silloinkin täydentää ilmoituksesi kuvausta tai päivittää ilmoituksen osastoa tai maksutapa- ja toimitustapavaihtoehtoja.

 3. Ilmoituksessa näkyy kaksi samansuuruista tarjousta, mistä on kysymys?

  Kaksi samansuuruista summaa johtuu siitä, että ylimpänä olevan huudon tehneellä käyttäjällä on käytössään korotusautomaatti. Korotusautomaatti toimii nettihuutokauppojen yleisen toimintalogiikan mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että aikaisemmin asetettu korotusautomaatti ohittaa myöhemmin samalle summalle tehdyn tarjouksen. Tarkempi kuvaus korotusautomaatin toiminnasta löytyy ohjeesta "Kiinteähintainen Osta heti -kauppa ja huutokauppa".

 4. Myyjä ei suostu myymään vaikka tuotteella on virallinen ostaja.

  Lisätessään myynti-ilmoituksen Huuto.netiin, myyjä sitoutuu myymään ilmoituksessa kuvatun tuotteen Osta heti -oston tai korkeimman huudon tehneelle ostajalle.

 5. Mitä ovat palautteet? Mitä tarkoittaa käyttäjätunnuksen perässä oleva numero? Entä tunnistautuminen tai henkilötietojen varmentaminen?

  Huuto.netin toiminta perustuu käyttäjien väliselle luottamukselle. Tämän luottamuksen ylläpitämiseksi Huuto.netissä on olemassa käyttäjäpalautetoiminto. Sekä myyjä että ostaja voivat antaa toisilleen palautetta kaupankäynnin kulusta kaupan solmimisen jälkeen. Käyttäjätunnuksen perässä oleva numero ilmaisee käyttäjän palautteiden pistearvon. Tunnistautuminen vuorostaan tarkoittaa omien henkilötietojen varmentamista verkkopankkitunnuksilla. Lisätietoa Huuto.netin palautejärjestelmästä ja tunnistaumisesta saat ohjesivulta "Luotettava kaupankäynti Huuto.netissä".

 6. Miten annan palautetta?

  Helpoiten palautteita pääsee antamaan ja lukemaan kirjautumalla sisään palveluun ja valitsemalla sivun yläpalkista oman käyttäjätunnuksensa alta kohdan palautteet. Palautteen pääsee aina myös antamaan sulkeutuneen ilmoitussivun kautta.

 7. Mitä tarkoittaa, kun palautepisteeni eivät riitä tarjouksen tekemiseen?

  Myyjälle, jolla on käytössään Huuto Plus -palvelu, on mahdollista ilmoitusta jättäessään rajata huutamisen tai ostamisen vain tietyn palautepistearvon ylittäville käyttäjille. Hän voi esimerkiksi määrätä, että hänen myymästään tuotteesta tarjouksia voivat tehdä ainoastaan sellaiset käyttäjät, joiden pistearvon on yksi tai enemmän.

 8. Olen saanut mielestäni aiheettoman palautteen, mitä teen?

  Jos olet mielestäsi saanut aiheettoman palautteen, ole ensisijaisesti yhteydessä palautteen antajaan ja selvitä voisiko hän muokata palautettaan. Mikäli ette saa yhteisesti sovittua palautteen muokkaamisesta, voit pyytää palautteen poistamista Huuto.netin ylläpidolta lähettämällä kirjallisen poistopyynnön perusteineen palautelomakkeen kautta. Huuto.net ei takaa, että palaute poistetaan palautteen vastaanottajan pyynnöstä.

 9. Voitteko lähettää minulle käyttäjän N.N. yhteystiedot?

  Käyttäjäsopimuksemme mukaisesti luovutamme käyttäjiemme yhteystietoja vain kaupanteon yhteydessä kauppakumppaneille. Jos olet ollut kyseisen käyttäjän kauppakumppani, löydät sisäänkirjautuneena kauppakumppanisi yhteystiedot kaupan kohteena olleen ilmoituksen sivulta.

 10. Kuinka voin poistaa sulkeutuneita ilmoituksia? Kauanko Huuto.net säilyttää sulkeutuneita ilmoituksia?

  Sulkeutuneiden ilmoitusten poistaminen tietokannasta ei ole mahdollista. Ilmoituksia säilytetään tietokannassamme noin kaksi kuukautta niiden sulkeutumishetkestä lähtien, jonka jälkeen ne poistetaan automaattisesti. Samalla siivoutuvat myös Oman sivun sulkeutuneiden ilmoitusten listat.

 11. Kuinka voin poistaa tunnukseni?

  Käyttäjätunnuksen sulkeminen pois käytöstä ja poistaminen kokonaan on mahdollista käyttäjän omalla sivulla, omat tiedot välilehden lopussa olevista linkistä "Sulje tunnus" ja "poista tili".

 12. Minkälainen kuluttajansuoja pätee Huuto.netissä?

  Valtaosa Huuto.netissä käytävästä kaupasta tapahtuu yksityishenkilöiden välillä. Kuluttajansuojalaki ei päde yksityishenkilöiden välisessä kaupankäynnissä, joten varsinaista palautusoikeutta ei yksityishenkilöiden välillä tunneta. Myydyn tavaran on kuitenkin luonnollisesti oltava sitä, mitä sen kerrotaan olevan, muussa tapauksessa myyntiä voidaan pitää petoksena, jolla saattaa olla rikosoikeudellisia seuraamuksia. Huuto.netissä kauppiaana toimii myös yrityksiä. Yrityksiltä ostaessasi - huutokaupassakin - pätee aivan normaalisti kuluttajansuoja, myös peruutusoikeus.

 13. Kysymykseni koskee muuta kuin yllä mainittua asiaa.

  Jos et löytänyt vastausta ongelmaasi, Lähetä kysymyksesi ylläpidolle tai soita numeroon 0600-1-7003 (ma-pe 9-16, puhelun hinta 1,97 €/min + pvm tai mpm). Jos asiasi liittyy maksullisen palvelun käyttöönottoon tai maksamiseen, voit soittaa Huuto.netin maksullisten palveluiden neuvontanumeroon 03-2524 420 (ma-pe 9-16, pvm tai mpm).