Kiinteähintainen Osta heti -kauppa ja huutokauppa

Huuto.netissä käyttäjät voivat myydä ja ostaa tuotteita kiinteällä hinnalla tai huutokauppana. Kauppatavan valintaan vaikuttaa mm. onko tuotteen myyntiarvo tiedossa ja onko tuotteella keräilyarvoa. Kiinteähintaisessa Osta heti -kaupassa myyjä asettaa tuotteelle tietyn myyntihinnan, kun taas huutokaupassa lopullisen myyntihinnan määrää ostajien tuotteen kysyntä ja ostajien kiinnostus. Valitusta kauppatavasta riippumatta kaupankäynti tapahtuu Huuto.netin sivustolla palveluun rekisteröityjä tunnuksia käyttäen. Kaupan toteutuessa Huuto.net toimittaa kauppakumppaneille toistensa yhteystiedot.

Vinkkejä kauppatavan valintaan:

Myy kiinteähintaisena Osta heti-kauppana

 • Haluan tämän hinnan.
  Myy kiinteään hintaan, mutta harkitse, annatko ostajien ehdottaa alempaa hintaa.
 • Näitä varmasti löytyy muiltakin.
  Myy kiinteään hintaan ja varmista, ettet pyydä ylihintaa.
 • Tiedän, mitä tästä voitaisiin maksaa.
  Myy kiinteään hintaan.
 • Haluan vain tiedon, kun joku on ostanut tuotteeni.
  Myy kiinteään hintaan ja varmista, ettet pyydä ylihintaa.

Myy huutokauppana

 • Haluan tavarasta eroon, menköön millä menee.
  Myy huutokaupalla ja valitse lähtöhinnaksi 0 €.
 • Tätä ei ole muilla myynnissä.
  Myy huutokaupalla ja valitse lähtöhinnaksi minimi, jolla olet tuotteesta valmis luopumaan.
 • En oikein tiedä mitä tästä voitaisiin maksaa.
  Myy huutokaupalla ja valitse lähtöhinnaksi minimi, jolla olet tuotteesta valmis luopumaan.
 • Nautin huutokaupan yllätyksellisyydestä.
  Myy huutokaupalla ja valitse lähtöhinnaksi 0 €, jos uskallat :)

Ilmoita tuote myyntiin

Lue lisää myymisestä Huutonetissä

Kiinteähintainen Osta heti -kauppa

Kiinteähintaisessa Osta heti -kaupassa myyjä asettaa tuotteelle kiinteän myyntihinnan ja voimassaoloajan, johon asti tuote on ostettavissa. Ostaja voi solmia kaupat napinpainalluksella, jolloin ilmoitus sulkeutuu ja Huuto.net toimittaa kauppakumppaneille toistensa yhteystiedot.

Hintaehdotusten salliminen kiinteähintaisessa Osta heti -kaupassa

Myyjä voi valita kiinteähintaisen Osta heti -kaupan yhteydessä, antaako hän ostajien vapaasti ehdottaa vaihtoehtoista kauppahintaa. Valinta tehdään ilmoituskohtaisesti ilmoitusta jätettäessä.

 • Hintaehdotus on sitova ja voimassa ilmoituksen aukioloajan loppuun asti. Jos myyjä hyväksyy ehdotuksen, ilmoitus suljetaan myytynä.
 • Hintaehdotus tehdään tuotteen ostohinnasta. Jos tuotteelle toivotaan toimitusta, ostaja maksaa myyjälle lisäksi myös mahdolliset toimituskulut.
 • Hintaehdotuksen tekijä voi perua ehdotuksensa ilmoitussivulla, ellei myyjä ole ehtinyt hyväksyä sitä.
 • Myyjä voi halutessaan hyväksyä tai hylätä saamansa hintaehdotukset kirjautumalla omalle ilmoitussivulleen.
 • Huuto.net lähettää sähköpostitse tiedon hintaehdotuksen vastaanottajalle jokaisesta uudesta ehdotuksesta ja hintaehdotuksen tekijälle hyväksytyistä ja hylätyistä ehdotuksista.

Monen myyntierän Osta heti -ilmoitukset

Huuto Plus -käyttäjillä on mahdollisuus ilmoittaa kerralla myyntiin useampi myyntierä samaa tuotetta kiinteähintaisena. Tämä on suositeltavaa, jos haluaa myydä samanlaisen tuotteen usealle eri ostajalle. Myytävien erien määrä merkitään ilmoituslomakkeessa. Ostaja ilmoittaa kaupan vahvistamisen yhteydessä, montaako tuote-erää kauppa koskee. Myymättä jääneet tuote-erät jäävät edelleen myyntiin ilmoitukselle sen voimassaolon loppuun asti. Jos myyjän tarkoitus on myydä kaikki tuotteensa vain yhdelle ostajalle, tulee myyntierän määräksi merkitä aina yksi.

Huutokauppa

Huutokaupassa lopullinen kauppahinta määräytyy kysynnän perusteella. Myyjä asettaa tuotteelle lähtöhinnan, josta huutokauppa alkaa, ja voimassaoloajan, jolloin huutokauppa sulkeutuu. Ostajat tekevät tuotteesta tarjouksia eli huutavat tuotetta. Huudot ovat aina sitovia, eikä niitä voi perua. Huutokauppa-ajan päättyessä korkeimman tarjouksen tehnyt julistetaan huutokaupan voittajaksi. Kun huutokauppa on päättynyt, saavat sekä myyjä että ostaja toistensa yhteystiedot sähköpostitse.

Vilkas huutokauppa voi venyä yli virallisen sulkeutumisajan, jotta viime hetken tarjouskilpailua voidaan käydä. Jos kohteesta on viimeisen viiden minuutin aikana tehty tarjous, ilmoitus ei sulkeudu, vaan huutokauppa-aikaa pidennetään automaattisesti aina viidellä minuutilla viimeisimmästä tarjouksesta alkaen. Tällöin ilmoitus sulkeutuu vasta, kun viimeisten viiden minuutin aikana tuotteesta ei ole jätetty tarjouksia.

Korotusautomaatin käyttö huutokaupassa

Korotusautomaatti on apuri, joka korottaa huutoja puolestasi aina kilpailevan huudon ohittaessa oman tarjouksesi asettamaasi kattohintaan asti. Näin voit käydä huutokauppakilpailua yhdellä tarjouksella etkä joudu tekemään lukuisia huutoja käsin.

Korotusautomaatti tarvitsee pelkästään tiedon siitä miten korkealle sillä on lupa korottaa huutoja puolestasi. Korotuksen suuruus määräytyy automaattisesti pienimmän mahdollisen korotuksen mukaan. Korotusautomaatin kanssa varmistut siitä, että tarjoat aina pienintä mahdollista hintaa säilyttäen itselläsi voittavan tarjouksen.

Automaatille antamasi hinta ei tarkoita samaa kuin huutokaupan lopullinen hinta. Jos huutokilpailu on vähäistä, saat todennäköisesti tuotteen asettamaasi summaa alhaisemmalla hinnalla. Toisaalta, jos huutokilpailu on kova, saattaa asettamasi maksimi ylittyä ja joudut joko luopumaan kilpailusta tai tekemään uuden huudon.

Käytä huutokaupan korotusautomaattia näin:

 • Päätä, paljonko olet valmis enimmillään maksamaan tuotteesta.
 • Ota korotusautomaatti käyttöön huutamisen yhteydessä aktivoimalla korotusautomaatin valinta ja syöttämällä päättämäsi tuotteen enimmäishinta maksimihinta-kenttään.
 • Saat sähköpostiviestin, jos asettamasi enimmäishinta ylittyy tai jos olet voittanut huutokaupan.

Korotusautomaattia ei voi perua. Voit muuttaa asettamaasi kattosummaa suuremmaksi tai pienemmäksi tekemällä uuden korotusautomaatin. Korotusautomaatin jo tekemät huudot jäävät kuitenkin voimaan. Jos kilpailevat huudot ylittävät asettamasi kattohinnan, korotusautomaattisi kytkeytyy pois. Tilanteissa, joissa useampi henkilö kilpailee samasta tuotteesta korotusautomaatilla ja on asettanut tuottelle saman enimmäishinnan, ensimmäisenä korotusautomaatin aktivoineen henkilön korotusautomaatti menee johtoon.

Esimerkkejä kattosumman muuttamisesta: Minulla on korotusautomaatti, jonka katto on 150 e ja viimeisin automaattihuutoni on 120 e. Haluan pienentää kattosummaa, joten teen uuden korotusautomaatin ja asetan kattosummaksi 130 e. Uusi automaatti korvaa vanhan ja lopettaa huutojen kilpailuttamisen 130 euroon. Minulla on korotusautomaatti, jonka katto on 150 e ja viimeisin automaattihuutoni on 120 e. Haluan korottaa kattosummaa, joten teen uuden korotusautomaatin ja asetan kattosummaksi 200 e. Uusi automaatti korvaa vanhan ja jatkaa huutojen kilpailuttamista 200 euroon.

Minimikorotuksen määrittäminen huutokaupassa

Huuto Plus -käyttäjät voivat vapaasti määrittää huutokaupan minimikorotuksen eli summan, kuinka paljon huutokaupan aloitushintaa tai viimeisintä huutoa korkeampi tarjouksen täytyy olla.