Huuto Turva - Näin se toimii


Huuto Turva sujuvoittaa ja turvaa kaupankäyntiä Huuto.net-palvelussa. Sen avulla niin myyjä kuin ostajakin voivat luottaa toisiinsa. Me mahdollistamme turvallisen maksamisen ja tavaran lähettämisen.

Pääpiirteissään Huuto Turva toimii siten, että ostaja maksaa tuotteen ensin Huuto.netin asiakasvaratilille ja Huuto.net tilittää kauppahinnan myyjälle, kun ostaja on saanut ja tarkistanut tuotteen. Huuto Turvaa on mahdollista käyttää niin kiinteähintaisissa Osta Heti -kohteissa kuin huutokauppakohteissakin. Myyjä voi päättää, toimitetaanko tuote ostajalle vai käykö ostaja noutamassa tuotteen myyjän luota. Mikäli käytetään toimitusta, se tehdään Matkahuollon välityksellä.
 

Huuto Turva ostajan näkökulmasta

Selaa ja hae, eli etsi kiinnostava kohde tavalliseen tapaan

Huuto Turvalla ostettavissa olevat kohteet on eritelty Huuto Turva -merkinnällä ilmoituslistauksessa. Mikäli myyjä ei ole ottanut Huuto Turvaa käyttöön, voit ehdottaa sen käyttöönottamista ilmoituksen sivulla.
 

Tuotteen ostaminen kiinteällä hinnalla

Kun olet löytänyt sinulle sopivan tuotteen, jolle myyjä on valinnut maksutavaksi Huuto Turvan, paina ”Osta”-nappia. Mikäli kohteessa on sekä nouto- että toimitusmahdollisuus, sinun tulee tässä vaiheessa valita, kumpaa käytetään. Sen jälkeen sinut ohjataan maksamaan tuote. Maksaminen onnistuu suomalaisista verkkopankeista ja Siirto-mobiilimaksulla.

Mikäli valitset tuotteelle toimituksen, maksettavaksi tulee tuotteen hinnan lisäksi myös myyjän määrittelemät toimituskulut. Tuote toimitetaan käyttäjätunnuksesi tiedoissa olevaa osoitetta lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Myyjällä on seitsemän vuorokautta aikaa viedä tuote toimitettavaksi, muussa tapauksessa kaupat peruuntuvat ja kauppahinta palautetaan sinulle.

Mikäli valitset tuotteen noudon, sinun tulee sopia myyjän kanssa molemmille sopiva noutoaika. Saat tuotteen ostettuasi noutokoodin, joka tulee antaa myyjälle noutamisen yhteydessä. Mikäli noutoa ei syystä tai toisesta saada tehtyä kahden viikon kuluessa ostosta, katsotaan kaupat peruuntuneiksi.
 

Tuotteen ostaminen huutokaupalla

Huuto Turvalla myytävissä huutokauppakohteissa huutokilpailu käydään kuten tavallisestikin. Jos jäät huutokaupan päättyessä kohteen voittajaksi, sinulla on kolme vuorokautta aikaa maksaa kohde. Maksaminen tapahtuu kohteen sivulta. Nouto tai toimitus tapahtuu maksamisen jälkeen samalla tavalla kuin kiinteähintaisissa kohteissakin.
 

Mitä jos tuote ei vastaa ilmoitettua?

Noudettaessa tuote tulee luonnollisestikin tarkastaa noudon yhteydessä. Toimitettu tuote taas tulee tarkastaa vuorokauden kuluessa siitä, kun olet hakenut sen Matkahuollon toimipisteestä. Mikäli tuote ei vastaa ilmoitettua, siitä tulee reklamoida ilmoituksen sivun kautta. Huuto.net selvittää reklamaation ja on tarvittaessa sinuun ja myyjään yhteydessä. Lue lisää myyjän sekä ostajan velvollisuuksista Huuto Turvan käyttöehdoista.

 

Huuto Turva myyjän näkökulmasta

Laita tuote myyntiin Huuto Turvalla

Ilmoituksenjättölomakkeen toisella sivulla voit valita kauppatavaksi Huuto Turvan. Toimitustavaksi voit valita noudon, toimituksen tai molemmat. Mikäli valitset toimituksen, sinun tulee Toimitustavat-valikossa merkitä myös, minkä kokoisena pakettina tuote lähetetään.
Huuto Turvalla myytävästä kohteesta Huuto.net perii välityspalkkion, joka on 4,9 % kauppahinnasta ilman kuljetusmaksua, kuitenkin vähintään 0,94 euroa. Ilmoituksenjättölomakkeelta löydät laskelman, josta näet sinulle tilitettävän osuuden kauppahinnasta:

Huuto Turva -laskelma

Huomaa, että jos muutat alkujaan ilman Huuto Turvaa myynnissä olleen kohteen Huuto Turva -kohteeksi, sinun tulee kauppatavan vaihtamisen lisäksi merkitä, minkä kokoisena pakettina tuote toimitetaan.
 

Kun kohde on ostettu

Ostaja maksaa kiinteähintaisen kohteen ostamisen yhteydessä Huuto.netin asiakasvaratilille. Mikäli olet sallinut kaupanteon sekä noudolla että toimituksella, ostaja valitsee näiden välillä oston yhteydessä. Jos käytetään toimitusta, saat sähköpostiisi Matkahuollon lähetyskoodin, jolla sinun tulee tuote toimittaa.  Koodi löytyy tarvittaessa myös kohteen sivulta. Ota koodi sekä paketti mukaasi ja mene lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen tai pakettiautomaatille toimittamaan tuote. Tuote tulee lähettää seitsemän vuorokauden kuluessa siitä, kun se on ostettu. Ostajalla on vuorokausi aikaa tarkistaa tuote sen jälkeen, kun hän on noutanut sen Matkahuollosta itselleen. Mikäli tuote vastaa ilmoitusta, eikä ostaja reklamoi siitä, tilitämme sinulle kauppahinnan, josta on vähennetty kuljetusmaksu sekä Huuto.netin välityspalkkio.

Mikäli ostaja tulee noutamaan tuotteen, teidän tulee sopia tarkempi noutoaika keskenänne. Noudon tulee tapahtua kahden viikon kuluessa ostosta. Ostaja antaa kohteen noutaessaan sinulle noutokoodin, joka sinun tulee syöttää kohteen sivulle sille varattuun paikkaan. Tämän jälkeen Huuto.net tilittää sinulle kauppahinnan, josta on vähennetty Huuto.netin välityspalkkio.

Huutokauppakohteissa huutokaupan voittajalla on kolme vuorokautta aikaa maksaa tuote. Maksun yhteydessä hän tarvittaessa valitsee noudon ja toimituksen väliltä vastaavaan tapaan kuin kiinteähintaista kohdetta ostettaessakin. Maksun jälkeen kaupat viedään loppuun samalla tavalla kuin kiinteähintaisissa kohteissakin, eli myyjän tulee lähettää tuote seitsemän vuorokauden kuluessa maksusta. Mikäli huutokaupan voittaja ei maksa tuotetta määräajassa, sinulla on oikeus katsoa kauppa peruuntuneeksi, mutta myös periä kauppahinta muuta kautta – toisin sanoen kohdetta käsitellään kuin ilman Huuto Turvaa myytynä.
 

Mitä jos ostaja reklamoi tuotteesta?

Jos ostaja reklamoi tuotteesta toimitettuasi sen, Huuto.netin ylläpito pyytää vastineesi reklamaatioon. Mikäli reklamaatio katsotaan aiheelliseksi, voivat kauppakumppanit sopia joko hinnan alennuksesta tai kauppojen purkamisesta. Lue lisää myyjän sekä ostajan velvollisuuksista Huuto Turvan käyttöehdoista.
 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Paljonko Huuto Turvan käyttäminen maksaa

Huuto.net perii Huuto turvalla myydyistä kohteista välityspalkkion, joka on 4,9 % kauppahinnasta, mutta kuitenkin vähintään 0,94 euroa. Välityspalkkio vähennetään suoraan ostajan maksamasta kauppahinnasta ennen kuin se tilitetään myyjälle.
 

Voiko Huuto Turva -kohteen toimittaa Postin välityksellä?

Ei voi. Ainakin toistaiseksi toimittaa voi ainoastaan Matkahuollon välityksellä.
 

Mitä tapahtuu, jos ostaja ei nouda lähetystä Matkahuollosta?

Jos ostaja ei hae tuotetta Matkahuollosta, tuote toimitetaan Huuto.netille ja myyjälle tilitetään kauppahinta, josta on vähennetty kuljetusmaksu ja Huuto.netin välityspalkkio. Myyjän osalta kaupat ovat siis tämän jälkeen päätöksessä. Ostaja voi lunastaa tämän jälkeen tuotteen Huuto.netiltä. Mikäli kohdetta ei lunasteta 60 päivän kuluessa, se myydään Huuto.netin lukuun. Myyntihinta käytetään ensisijaisesti kattamaan Huuto.netille aiheutuneet kustannukset. Mahdollinen ylijäämä tilitetään ostajalle.
 

Kuka on vastuussa, jos tuote katoaa matkalla?

Jos tavara häviää matkalla, lähettäjä eli myyjä on vastuussa Tiekuljetussopimuslain mukaisesti. Kauppahinta siis palautetaan ostajalle ja myyjän tulee tehdä katoamisilmoitus Matkahuollolle.
 

Voiko Huuto Turva -kohteita myydä ulkomailta tai ulkomaille?

Ei voi. Myöskään Ahvenanmaalle Huuto Turva -kohteita ei voi toimittaa, vaan toimitus tapahtuu Matkahuollon välityksellä Manner-Suomen alueella. Noutokaupoissa ei kuitenkaan ole maantieteellisiä rajoituksia.