Meklarinäkymä

Meklarinäkymä on tehty sellaisia huutokauppoja varten, joihin voi internetin lisäksi osallistua myös paikan päällä. Tämän vuoksi myös myyjän on mahdollista lisätä tarjouksia omiin kohteisiinsa.

Meklarinäkymään pääsee Oman sivun Myynnit-osiosta painikkeesta ”Meklarinäkymä”. Näkymässä huutokaupan tapahtumia on helppo seurata reaaliajassa. Huutokaupan tilanne ja huutohistoria päivittyvät sekunnin välein, joten myös verkosta tulleet huudot huomaa saman tien.

Meklari voi lisätä huutokauppatapahtumassa tehdyt huudot itselleen näkyvästä Huuda-painikkeesta. Jos huutoja tulee nopeaa tahtia, luonnollisestikin vain korkein tarvitsee merkitä. Huutohistoriaan tulee tällöin huutajan käyttäjätunnuksen sijasta teksti ”Tapahtumapaikalla tehty tarjous”. Internetin välityksellä tehdyissä tarjouksissa näkyy normaaliin tapaan huutajan käyttäjätunnus.

Kun enempää tarjouksia ei enää tunnu tulevan, kohteen voi sulkea painikkeesta ”lopeta kaupankäynti”.Kun kohde on myyty, meklarinäkymään ilmestyy painike ”Maksu on vastaanotettu”. Sen avulla voi merkitä tuote maksetuksi. Tieto siitä, onko tuote maksettu vai ei, näkyy Oman sivun Myynnit-osiossa. Huutokaupan maksun vastaanottamiseen käytetään Huuto Turva -palvelua. Mikäli huutokaupan voittaa paikan päällä tehty tarjous, maksamiseen käytetään tällöin Huuto.netin toimittamaa maksupäätettä.